2012-11-19 18:17:18• hírek • Kocsis Zoltán

Szükség lenne magyarul tudó rendőrökre

Harminc környező önkormányzat illetve a körzeti rendőrőrsök vezetői több órás megbeszélést folytattak hétfőn Erdődön a Megyei Területi Közrendészeti Hatóság vezetőivel. A gyűlésen szóba került az önkormányzatok és a rendőrség közötti kapcsolat illetve az ezen a téren felmerülő problémák.

Az egyik ilyen probléma, hogy a polgármesteri hivatalok hosszú évek óta hozzájárulnak a rendőrőrsök költségvetéséhez: az üzemanyag-fogyasztás egy részének fedezésével igyekeznek nagyobb járőri jelenlétet biztosítani. Teszik ezt annak ellenére, hogy a számvevőszéki ellenőrzések alkalmával nem egyszer rótták már meg őket emiatt.

Egy másik jelentős probléma a rendőrhiány: minden vidéki őrsre még legkevesebb két-három rendőrre lenne szükség. Mi több, egyes helyeken rendőrautókra is! Fekete Bertalan, Szopor alpolgármestere pedig azon véleményének adott hangot, hogy a jelentős magyar kisebbséggel rendelkező községekben magyarul beszélő rendőrök kellenének.

Szóba kerültek a romák okozta problémák; az igény, hogy térfigyelő kamerákkal kellene felszerelni az iskolákat; az őrsök telekkönyvezésének szükségessége. A rend őreit felszólították, hogy szigorúbban járjanak el a szemetelők ellen és hogy tegyenek lépéseket az útjelzőtáblák ellopása ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: