2009-07-23 16:12:13• hírek • Parajdi Andrea

Csökkent az építkezési kedv

A gazdasági válság hatására láthatóan csökkent az építkezési kedv Szatmárnémetiben is, hiszen az idei év első hét hónapjában kiadott építkezési engedélyek száma, alig közelíti meg a tavalyi számadatokat.

-Körülbelül két hónapja érződik az építkezési kedv visszaesése városunkban, az év elején jóval többen folyamodtak építkezési engedélyért - nyilatkozta lapunknak Pop Veronica, a Polgármesteri Hivatal építkezésekkel foglalkozó irodájának vezetője.

Tavaly egész évben összesen 1026 építkezési engedélyt bocsájtottak ki, idén mostanáig alig 417 beruházásra kértek és kaptak engedélyt. A tavaly kiadott építkezési engedélyekkel mintegy 274.581.371 millió lej értékű beruházás megvalósítására adott jogosítványt az Önkormányzat. Az idén kiadott engedélyek összesen 125.307.317 millió lejes építkezést tesznek lehetővé.

Míg tavaly 1721 urbanisztikai bizonylatot fogadott el a város, addig idén eddig csak 668 dokumentációt hagytak jóvá. Ezek mellett az elfogadott részleges vagy zonális városrendezési tervek száma is lényeges lecsökkent, tavaly 12 hónap alatt 103 urbanisztikai tervet fogadtak el, idén alig 26 ilyen dokumentációt hagyott jóvá a városi tanács.

-Városrendezési terveket valószínűleg nem csak a gazdasági válság miatt kérnek kevesebben, ugyanis az idei évtől kezdődően más törvények vonatkoznak a dokumentáció összeállítására, amelyek jóval megnövelik a procedurális folyamatot - jegyzi meg Pop Veronica, aki szerint ha az elkövetkezendő hónapokban valamilyen ok folytán nagymértékben megnövekedne az építkezési engedélyek kérelmezése, akkor sem tűnik valószínűnek, hogy sikerül megközelíteni a tavalyi számadatokat, a visszaesés pedig a város bevételének csökkenését is magával vonja.


Mindössze 417 építkezési engedélyt bocsájtottak ki idén Szatmárnémetiben.
Mindössze 417 építkezési engedélyt bocsájtottak ki idén Szatmárnémetiben


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: