2012-08-21 18:16:16• hírek • Kocsis Zoltán

Már az USL sem beszél ingyenes szigetelésről

Már az USL sem beszél a tömbházak ingyenes szigeteléséről, hanem marad a régi kormányprogram. Az is csak legjobb esetben jövőre - többek között erről volt szó Marcela Papici alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján.

Papici felszólította a tömbházak lakóit, hogy hozzanak létre tulajdonosi szövetségeket, ily módon ugyanis könnyebben tudják majd tartani a kapcsolatot a polgármesteri hivatallal. Illetve az ő feladatuk lesz adott esetben, hogy összegyűjtsék a hőszigetelési programhoz szükséges 20%-os önrészt. Ingyenes szigetelésről tehát már az alpolgármester sem beszél, marad tehát az eddig is működő kormányprogram, amely szerint az állam biztosítja a költségek felét, az önkormányzat a 30%-ot, a fennmaradó részt pedig a lakók.

Papici elmondta, hogy jelenleg 19 tömbház szigeteléséhez szükséges dokumentációt van összeállítva, csak a kormány támogatására van szükség. Ilyen körülmények közepette legjobb esetben jövő tavasszal kezdhetnek munkához. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy Ilyés Gyula akkori polgármester már februárban elmondta: 18 tömbház szigetelése elő van készítve az idei évre.

Az alpolgármester felhívta ugyanakkor a tömbházak lakóinak figyelmét, hogy a blokkok környezetének rendben tartása az ő feladatuk: „Sok megkeresésünk van, hogy segítsük kitakarítani a pincéket. Mindenkinek el kell azonban mondanom: az nem a polgármesteri hivatal, hanem a lakóközösség feladata", jelentette ki.

Papici szót ejtett az Ostrovului utcában található CD2-es tömbházról is, amellyel kapcsolatban elmondta: szigetelték a tetőt, kitakarították a környéket és az ingatlan pincéjét. Ezzel azonban még nem ér véget az ottani beruházás: a polgármesteri hivatal bővíteni szeretné a kanalizálási hálózatot és minden lakásban angol vécét szeretne kialakítani.

Szót ejtett a játszóterek építésének folytatásáról is. „Ezek a munkálatok, hogy úgy fogalmazzak, még június 10 előtt kezdődtek el, nekünk csak be kell fejeznünk őket", ismerte el. Jelen pillanatban öt játszótér épül, a Muncii, a Begoniei, a Brandusa, az Ipotesti utcákban valamint a Samus-óvodában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: