2009-12-04 11:19:26• hírek • Gozner Gertrud

Csökkent a tűzesetek száma

Naponta négy sürgősségi helyzettel kellett megküzdeniük a szatmári tűzoltóknak november folyamán - derült ki a Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége Szamos nevű alakulatának közleményéből.

A kiszállások száma szinte a duplájára nőtt ebben az időszakban, 72-ről 110-re emelkedett, míg a tűzesetek száma 15 esettel csökkent, 26 helyett csak 11 esetben riasztották a tűzoltókat a tavalyi év hasonló időszakához képest. A beavatkozások számának a növekedése a SMURD rohammentő szolgálat működésének köszönhető - tudtuk meg a közleményből. Egyedül a múlt hónapban a SMURD-ot 77 esetben riasztották, ebből 71 alkalommal sürgősségi orvosi ellátásra volt szükség.

A novemberi mérleg szerint a cégeknél végzett folyamatos ellenőrzések, és az iskolai felvilágosító kampányoknak köszönhetően jelentősen csökkent a tűzesetek száma az idén. Míg 2008 novemberében 26 riasztást kapott a tűzoltóság, addig ez a szám idén lecsökkent 11-re. Ezért részben a vidéki sürgősségi alakulatokat illeti a dicséret, akik rendszeres ellenőrzéseket tartanak a vállalkozásoknál és felvilágosítják a lakosságot a tűzesetek megelőzéséről.

A novemberi tűzkárok mértéke 108 ezer lejt tesz ki, a tűzoltók szerint ezért leginkább a rövidzárlatos villanyhálózatok, a szabadtéri égetések, és a felügyelet nélkül hagyott kályhák tehetők felelőssé.



A SMURD rohammentősei kapják a legtöbb riasztást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: