2015-04-21 14:48:37• hírek • Kocsis Zoltán

Csökkent a túlzottan szennyező autók száma megyénkben

Az idei esztendő első három hónapjában Szatmár megyében 2%-kal csökkent azon gépkocsik száma, amelyek károsanyag-kibocsátása meghaladta a megengedett értéket - derül ki a Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) statisztikáiból.

Szatmár megyében az év első három hónapjában a RAR és a rendőrség munkatársai összesen 720 gépkocsit ellenőriztek. Közülük 22 darabot nyilvánítottak balesetveszélyesnek.

A RAR statisztikáiból kiderül, hogy az ellenőrzött gépkocsik 77,64%-ánál állapítottak meg valamiféle műszaki vagy jogi problémát. Különböző közlekedésbiztonsági gondokat az ellenőrzött járművek 57,22%-nál állapítottak meg - vagy a világítással, a jelzőkkel, a sasszéval, esetleg a fékekkel vagy a kormányrendszerrel volt gond. A megengedett határértéknél magasabb károsanyag-kibocsátás a megállított autók mindössze 3,81%-ánál jelentett gondot - ez 2%-kal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában volt. A gépkocsik 1,25%-ánál akadtak különböző azonosítási, jogi gondok a dokumentumok körül míg 2,64% esetében a kötelező műszaki vizsgával kapcsolatban merültek fel problémák.

Az ellenőrzések során összesen 65 jármű forgalmi engedélyét vonták be, három sofőr maradt vezetői engedély nélkül és 316 bírságot szabtak ki.

George Adrian Dinca, a RAR igazgatója szerint károsanyag-kibocsátás körül gondok csökkenéséhez hozzájárultak a rendszeres és szigorú ellenőrzések bevezetése is. Felhívta ugyanakkor a figyelmet, hogy a fenti adatok nem alkotnak reprezentatív képet a teljes romániai autóparkról, hisz csak azokat az autókat állítják meg és vetik ellenőrzés alá, amelyek már eleve gyanúsak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: