2012-08-12 14:27:30• hírek • Póti Orsolya

Csökkent a szabad munkahelyek száma

A Szatmár Megyei Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség a szabad munkahelyekről tájékoztatott. Jelenleg Szatmár megyében összesen 288 szabad állás van, melyből 281 a megyeközpontban várja az elhelyezkedni vágyókat.

Az elmúlt időszakhoz képest valamelyest csökkent a szabad állások száma. A megyeközpontban 281 szabad állás, Nagykárolyban 6 munkahely és Avasfelsőfaluban egy munkahely van meghirdetve. Hat munkahelyre felsőfokú végzettségű munkaerőre van szükség, 253 álláshoz középfokú végzettség kell és 22 munkahelyre szakképzetlen munkásokat várnak - derül ki a foglalkoztatási ügynökség legfrissebb adataiból.

Nem újdonság, hogy legnagyobb kereslet a textilipar területén van: ebben az ágazatban több mint 200 szabad állás van. Továbbá szükség van bőrművesekre, kőművesekre, cipészekre, eladókra és árukezelőkre. A felsoroltakon kívül Szatmárnémetiben keresnek még gyógytornászt, mérnököt, szakácsot, autómosót, kamionsofőrt, asztalost, valamint újrahasznosítható hulladék-válogatót.

Ebben a periódusban Avasfelsőfaluban két és Nagykárolyban pedig hat szabad munkahely van. Turcon, Tasnádon és Erdődön továbbra sincs szabad állás.

Csökkent a külföldi szabad munkahelyek száma is: összesen 39 állás felől érdeklődhetnek a külföldön dolgozni vágyók. Németországban két általános orvosi asszisztenst, két mérnököt és egy szoftverfejlesztőt várnak. Dániában harminc állatgondozóra és farmon tevékenykedő személyre lenne szükség, Norvégiában egy fordítónak biztosítanának munkahelyet és Spanyolországban is van két szabad állás.

Aki további információkat szeretne megtudni az állásokkal kapcsolatban a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség  0261-770237-es  telefonszámán, vagy személyesen a helyszínen a Ion Ghica u. 36 szám alatt érdeklődhet. A Szatmár megyében található szabad munkahelyek listájáért kattints ide!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: