2009-04-14 16:37:58• hírek • Ferenczi Noémi

Csökkent a súlyos balesetek száma

Kedden sajtótájékoztató keretében számoltak be az idei év első három hónapjának mérlegéről a Szatmár Megyei Rendőrségen. A statisztikák szerint, kevesebb súlyos közúti baleset történt, mint a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában, azonban az áldozatok száma nőtt.

Az év eleje óta nagy hangsúlyt fektetünk az állampolgárok biztonságának megőrzésére, a bűncselekmények megelőzésére és leküzdésére. Az utcai bűnözés visszaszorítására valamint az ilyen esetek hatékony kezelésére - számolt be kedden a sajtótájékoztatón Liviu Taut rendőrparancsnok.

Az idei év első három hónapjában 1948 bűncselekmény történt, több mint 7%-kal több, mint a tavalyi évnek ugyanebben az időszakában. Ezzel Szatmár megye a kilencedik helyet foglalja el országos viszonylatban. Összesen 563 esetben érték tetten az elkövetőt a rendőrök.

Az erőszakos bűncselekmények terén 80%-os csökkenés tapasztalható, ugyanis míg tavaly 5, az idén csupán 1 ilyen bűncselekmény történt, és szerencsére ez sem végződött az áldozat halálával. Az ilyen jellegű bűncselekmények drasztikus csökkenését sikerként könyvelik el a hatóságok, hiszen ahogyan a rendőrparancsnok is kihangsúlyozta: nagy hangsúlyt fektetnek az állampolgárok biztonságának megőrzésére.

Úgy tűnik, a cigarettacsempészet leküzdésére kevésbé fektetnek hangsúlyt a hatóságok, ugyanis annak ellenére, hogy a szatmári piacokon egymást érik a csempészcigaretta árusok, a rendőrök csupán 5200 dobozzal koboztak el összesen 150 ezer lej értékben.

Az ismeretlen elkövető által elkövetett bűncselekmények felderítése terén sem értek el látványos eredményeket: az év elején összesen 6261 esetet tartottak számon, még bejegyeztek 604-et, és megoldottak 307 esetet.

A közúti balesetek számának tekintetében csökkenés tapasztalható. Az idei év első három hónapjában 21 súlyos baleset történt a megyében, 8-cal kevesebb mint tavaly az év első három hónapjában. Ezzel a negyvenedik helyet foglalja el megyénk országos szinten. A balesetek során összesen heten vesztették életüket, néggyel többen mint tavaly, és 18-an szenvedtek súlyos sérüléseket, kilenccel kevesebben mint 2008 első három hónapjában. A balesetek nagy része ez esetben is gyorshajtás miatt következett be.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: