2010-11-15 15:50:08• hírek • Szatmár.ro

Ezreknek segítettek az álláskeresésben

Több mint ötezerötszáz Szatmár megyei személynek sikerült munkát találnia a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség segítségével.

Az Országos Munkaerő-nyilvántartó Ügynökség (ANOFM) legfrissebb összesítése alapján, 2010 első kilenc hónapjában 291 237 munkanélkülinek segítettek az elhelyezkedésben. A szatmári munkaközvetítő segítségével pedig mintegy ötezer-ötszáz lakos állhatott újra munkába.

Januártól szeptember végéig pontosan 5581 Szatmár megyei lakos, közülük 3025 városi és 2556 vidéki személy talált munkát az állásközvetítő segítségével.

Pontosan 3164 lakosnak pedig végleges munkahelyen sikerült elhelyezkednie.

Az ügynökség által adott tájékoztatás és szaktanácsadás révén több mint 4700-an találtak még munkahelyet. A munkaerő-foglalkoztató nyilvántartott állástalanjai közül pedig idén eddig 297-en találtak úgy munkát, hogy előtte elvégeztek valamilyen átképző tanfolyamot. Ugyanakkor az intézmény a frissen érettségizettek számára is segít elhelyezkedni, szeptember végéig hatan helyezkedtek el az ügynökség segítségével.

Ugyancsak nehéz a 45 év felettieknek munkát keresni: idén 245 hasonló korú lévő személy kapott állást. Még nehezebb helyzetben vannak azok, akik kevéssel nyugdíjazásuk előtt vesztik el munkahelyüket. Közülük négyen találtak munkahelyet ebben az évben.

A munkanélküliség csökkentése, az állástalanok könnyebb elhelyezkedése érdekében pedig a tavalyi, valamint az idei évben is több állásbörzét szervezett a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökség. A 2010 április általános és a szeptemberi, fiatalokat célzó börzén szintén több százan tudtak elhelyezkedni.

Mint megtudtuk, az állásbörzék szervezésével nem „áll le" az AJOFM, a közeljövőben is több hasonló rendezvényt kívánnak szervezni.


Munkakeresőből még mindig akad bőven
Munkakeresőből még mindig akad bőven


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: