2009-11-07 18:04:07• hírek • Gozner Gertrud

Csökkent a munkaszerződések száma

Csökkent a feketén dolgoztató munkaadók és a feketemunkások száma - derült ki a Szatmár Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség által kiadott közleményből. A hivatal mérleget vont az év első kilenc hónapjának adataiból.

2008 első kilenc hónapjában a munkaügyi felügyelők 114 céget bírságoltak meg, mivel törvényes munkaszerződések nélkül foglalkoztatták az alkalmazottjaikat. Ez a szám idén lecsökkent 90 felfedezett munkáltatóra - áll a hivatal által kiadott statisztikában. Az adatokból szintén kiderül, hogy a feketén dolgozó munkások száma is csökkenő tendenciát mutat.

Míg a tavalyi év hasonló periódusában a hivatal munkatársai 195 feketemunkást fedeztek fel, addig ez a szám idén 160 főre csökkent. A felügyelőség képviselői szerint a munkaszerződések nélküli foglalkoztatás leginkább az építkezési cégeket jellemzi, de felfedezhetők ilyen esetek a kereskedelemmel foglalkozó vállalkozásoknál is. Az ellenőrzések során fény derült rá, hogy 36 építkezési, és 29 kereskedelmi cég dolgoztatta feketén a munkásait.

A Területi Munkaügyi Felügyelőségen szeptember 30-ig 71463 egyéni munkaszerződést regisztráltak 2009 folyamán, körülbelül 8500 darabbal kevesebbet, mint a tavalyi év hasonló időszakában, amikor is ezek száma 80073 volt.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: