2008-05-21 15:28:43• hírek • Szatmar.ro

Szükség lenne a szatmári munkaerőre

 Máramaros és Szilágy megyében hiány van szakképzett óvó -, és tanítónőkből.

A BBTE szatmárnémeti karán óvónő és tanítónő szakos, végzős diákoknak tartott előadást Váradi Izabella, a Máramarosi Tanfelügyelőség magyar nyelvű oktatásért felelős felügyelője.

A BBTE óvó -, és tanítónő szakán végző hallgatók Szatmár megyében központonként megszervezett versenyvizsga alapján juthatnak álláshoz. Ebben a három éve működő rendszerben azonban nagyobb a valószínűsége a többszörös sikertelen próbálkozásnak. A szerda délben megszervezett tájékoztató jellegű előadás azért jött létre, hogy az elhelyezkedési lehetőségekkel ismertesse meg a pályakezdő óvónőket és tanítónőket.

Máramaros és Szilágy megyékben évek óta küzdenek szakképzett óvónő és tanítónő hiánnyal, tízszer annyi betöltetlen hely van mint Szatmár megyében. Váradi Izabella tanfelügyelő előadása során a hallgatóknak elmondta, amennyiben nem sikerül mindenkinek a környéken elhelyezkedni, érdemes Máramaros vagy Szilágy megyében próbálkozni, hiszen tapasztalatszerzés céljából kiválóan alkalmas lehet egy ottani munkahely.

-Valószínűleg ijesztően hangzott így elsőre, amiről beszéltem. Azért fordulunk éppen a fiatal pályakezdőkhöz, mivel nekik még nincsen konkrét elképzelésük az életükről, nincsenek családi kötöttségeik, így kipróbálhatnak valami mást, valami újat. Ha itt nem tudnak elhelyezkedni, mi szívesen fogadjuk őket. Nálunk sajnos nem működik magyar nyelvű óvónő és tanítónő képzés - magyarázta Váradi Izabella Máramaros megyei tanfelügyelő.

 
P.A. 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: