2011-01-24 14:40:38• hírek • Szatmar.ro

Csökkent a bűnözés aránya

A 2010-es évben kevesebb volt a bűnelkövetések száma Szatmár megyében az ezt megelőző évhez képest, derült ki Talos Constantin főfelügyelő beszámolójából.

A bűnelkövetés szempontjából országos szintén Szatmár megye a 43-ik helyen áll. Az összesítésben a 100 000 főre eső bűncselekmények számát vették figyelembe, tudtuk meg a belügyi vezetőtől. Amíg Golj megye az első helyen, Bukarest a másodikon és Ilfov a harmadikon végzett, a szatmáriak kevésbé hajlamosak a bűncselekmények elkövetésére, ennek köszönhető, hogy nem „büszkélkedhetünk" több rendőrségi esettel, tudtuk meg a főfelügyelőtől.

Nőtt azonban az erőszakos elkövetések száma. Míg 2009-ben 14 esetről számoltak be, 2010-ben ez már 18-ra nőtt.
A közlekedési balesetekben visszaesés figyelhető meg, mivel 43 balesettel kevesebb történt tavaly, mint tavalyelőtt. Ami riasztó viszont az az, hogy a halálesetek száma növekedést mutat, a sofőrök kevésbé figyelmesek, mint 2009-ben voltak.

Talos kihangsúlyozta a csendőrséggel, valamint a határrendészettel való jó együttműködés tényét is, bizonyíték erre az, hogy számtalan esetben vezettek közös akciót. Ennek a két szervnek is köszönhető többek között a rendőrségi siker.

A főfelügyelő nem leplezte ugyanakkor aggályát a 2011-es évet illetően, hiszen mint mondta, idén nagyobb számú rablásra számítanak, többek között a munkanélküliség és a szegénység miatt. Több lesz az élelmiszerek lopásának száma, illetve azon mozdítható javaké, amelyeken gyorsan túl lehet adni.


A belügyi szervek a prefektusi hivatalnak tartották beszámolójukat hétfőn
A belügyi szervek a prefektusi hivatalnak tartották beszámolójukat hétfőn


A főfelügyelő elmondása alapján jelenleg is a szükséges létszám alatt működnek, az előirányzott 872 helyet csupán 730-an töltik be. 2011-ben újabb átalakításokra, leépítésekre lehet számítaniuk az állami alkalmazottaknak, Talos azonban bizakodik, hogy ez megyénk rendőreit nem érinti majd. A továbbiakban is számít ugyanakkor a csendőrök és a határrendészek segítségére, közölte portálunkkal a vezető.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: