2013-11-18 17:20:54• hírek • MTI

Csökkent a Tarom vesztesége

Egy százalékkal nőttek a Tarom nemzeti légitársaság bevételei az év első kilenc hónapjában, a cég vesztesége azonban jelentősen, 30 százalékkal csökkent 2012 azonos időszakához képest - közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.

A Tarom közlése szerint 972 millió lej bevétele volt a vizsgált időszakban, vesztesége 83 millió lejt tett ki, ami harminc százalékkal kevesebb a tavaly azonos időszakinál, és 13 százalékkal alacsonyabb a vállalat idei üzleti tervében szereplő célnál.

A légitársaság gépei kevesebbszer szálltak fel az év első kilenc hónapjában, összesen 12 532-szer repültek menetrendszerinti járatokként, ami 188-cal kevesebb a tavalyinál, ugyanakkor 2,6 százalékkal több utast szállítottak.

A Tarom légitársaságot a versenyszférából érkezett menedzser vezeti, miután a Nemzetközi Valutaalap (IMF) azt kérte a kormánytól, hogy az állami vállalatok vezetői tisztségeinek betöltésére hirdessen nyílt pályázatot. Az IMF ebben látja a garanciáját annak, hogy a veszteséges vállalatok működése egészséges üzleti alapokra helyezhető.

A belga Christian Heinzmann vezérigazgató szerint a Tarom 2015-től válhat újból nyereségessé. Az idén a Tarom 2,3 millió utasra számít.

A légitársaságnak mintegy 2000 alkalmazottja van, 3 százalékkal kevesebb, mint tavaly - írta a Mediafax. Márciusban önkéntes távozási programot hirdetett a vállalat az alkalmazottai körében azzal a céllal, hogy 10 százalékkal csökkenjen a dolgozók száma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: