2008-10-13 16:34:56• hírek • Szatmár.ro

Csökkenőben az ingatlanárak

Ezen a nyáron Szatmárnémetiben jóval kevesebb ingatlant adtak el és jóval olcsóbban, mint tavaly. Az ingatlanok ára jelenleg is csökkenő tendenciát mutatnak, azonban pár hónapon belül stagnálni fognak - mondják a szakértők.

Nagyon sokan döntenek úgy, hogy eladják magánházukat és tömbházba költöznek. Aki a város egyik elegáns környékén szeretne házat vásárolni, annak bizony mélyen bele kell nyúlnia a pénztárcájában, ugyanis a magánházak - felszereltségtől és a hozzá tartozó telek függvényében - igen drágán kelnek el. Némelyik ház ára elérheti a 650 ezer eurót, viszont a szerényebb, kevésbé karbantartott házakhoz már 50 ezerért is hozzá lehet jutni.

Óriási kínálat van új illetve régi építésű lakásokból is. A régieket valamivel olcsóbban lehet megvásárolni, azonban sokan, nem anyagi megfontolásból, régi építésűt vásárolnak, mivel nem bíznak a modern építőanyagok tartósságában. A lakások árai természetesen függnek attól, hogy a város melyik pontján vannak, illetve attól is, hogy mennyire vannak felszerelve.

 

Egy régi építésű kétszobás lakás a Solidarintatii lakónegyedben már 15 ezer euróért megvásárolható, míg akad olyan is, amelyik szintén ebben azónában 39 ezer euróba kerül - mondta el a szatmar.ro hírportálnak a Lup Ingatlanügynökség egyik munkatársa.

A 16-os illetve 17-es lakónegyedi lakások árai nagyjából megegyeznek, egy összkomfortos kétszobás lakás ára elérheti akár a 75 ezer eurót, de átlagosan 37 és 53 ezer euró között mozognak, a három szobásakat pedig 50-70 ezer euróért lehet megvásárolni. A 14-es lakónegyedben ennél jóval olcsóbbak a lakások, egy két szobás ára 26 és 40 ezer euró között van. A régi építésű lakásokat általában a konyhabútorral együtt értékesítik. A központban egy ötszobás lakás ára elérheti a 200 ezer eurót.

Az új építésű lakásokat inkább félkészen értékesítik, ami azt jelenti, hogy le vannak festve a falak, termopán ablakok és központi fűtés is van. Ezek négyzetméterenkénti ára átlagosan 900 euró, azonban elérheti az 1200 eurót is. A Rodnei utcán például egy három szobás lakás 76 ezer euróba kerül, míg egy ugyanekkora szintén új építésű lakás a Carpati II. lakónegyedben csak 55 ezer euró.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: