2019-04-03 13:10:19• hírek • Bede Emőke

Csökkenőben az influenzás megbetegedések száma

Bár már javában tombol a tavasz, a felső légúti megbetegedések és az influenza még mindig sok ember hétköznapjait nehezítik meg.

A szerkesztőségünknek elküldött jelentés szerint a március 31-el záruló héten 355 új felső légúti megbetegedést regisztráltak szerte a megyében. Életkori megoszlás szerint 59 páciens még az első életévét sem töltötte be, a 2 és 4 év közöttiek 48-an, az 5 és 14 év közötti betegek pedig 65-en voltak. A 15 és 49 év közötti személyek száma 107, az 50 és 64 év közötti betegek száma 51, a 65 év felettiek sorában pedig 25 megbetegedést jegyeztek az elmúlt héten. Ami a tüdőgyulladásos eseteket illeti, ebből is jóval kevesebb volt az előző héthez képest, szám szerint 190.


Szerencsére az influenzás megbetegedések száma is csökkenőben van, az elmúlt héten már csak 37-en fordultak orvossal grippére jellemző panaszokkal. A betegség szerencsére a leginkább veszélyeztetett korosztályokat, a babákat és a 65 éven felülieket elkerülte az elmúlt héten. Halálos áldozatokat megyénkben nem regisztráltak, országos szinten azonban már 186 emberéletet követelt a vírusos megbetegedés. Utóbbiakról azonban mindenképp érdemes elmondani, hogy nem csak influenzával küzdöttek, hanem egyéb betegségekkel is, melyek együttesen okozták a páciensek elhalálozását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: