2010-11-04 18:13:54• hírek • Szatmár.ro

Csökkenőben a projektek

Kevesebb a vidékfejlesztési pályázat, mióta szüksges a banki bizonylat.

Szatmár megyében mindössze 8 pályázat készült a nemrég véget ért 121-es vidékfejlesztési rendelkezés keretében: a mezőgazdasági farmok támogatására vonatkozó kiírásra azért jelentkeztek ilyen kevesen, mert újabban banki bizonylat szükséges arról, hogy fizetőképes a pályázó.

Veiszenbacher István, a Vidéjfejlesztési és Halászati Kifizetés Ügynökség megyei igazgatója szerint ez annyit jelent, hogy hiába van meg az önrész finanszírozásához szükséges készpénze az illetőnek, azt be kell tennie a bankba, és be kell róla mutatnia egy számlakivonatot.

A másik aktuális projekt a 141-es rendelkezés, amelynek keretében 1500 eurós támogatás nyerhető el a félig megélhetési farmnak számító gazdaságok által. A feltétel az, hogy a megtermelt javak egy részét a pályázat lezártakor piacon értékesítse az illető. Ennek augusztusi szessziójának keretében a most nyilvánosságra hozott adatok szerint Szatmár megyéből nem kevesebb, mint 371-en pályáztak. A 141-est ismét meg lehet pályázni: november 30-a a projektek letételének a határideje.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: