2018-05-08 12:40:51• hírek • Bede Emőke

Csökkenőben a munkanélküliségi ráta

Elkészült a Szatmár Megyei Munkaerő-ügynökség legújabb kimutatása, melyből kiderül, hogy április folyamán tovább esett a munkanélküliek száma.

Az ügynökség adatbázisa szerint ez év negyedik hónapjában a megye munkanélküliségi rátája 3,01 százalék volt, mely egy 0,16 százalékos csökkenést jelent márciushoz képest. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek a számok csak az ügynökség által számontartott munknélküliek helyzetét tükrözik, de az adatok így is magukért beszélnek. 
 

Összesen 4418 személyt tartanak nyilván, ebből 1852 nő. Sajnos ezen személyek munkába állítása igen nehéz, mivel legtöbben még az elemi iskolát sem végezték el, illetve sokuknak még a román nyelvtudás hiányával is meg kell küzdeniük. Szám szerint 2716-an vannak azok a megyében, akik soha nem ültek az iskolapadban vagy csak épp az elemit járták ki, közülük 1147 nő. 1179 személy – köztük 477  nő – jutott el odáig, hogy az általános iskolai képzést befejezze, szakképzésben pedig 220-an vettek részt. A líceumi képzést 219-en fejezték be, posztliceális képzéstben pedig 7-en vettek részt, közülük 5 nő. Azonban az egyetemi diploma sem garancia a stabil munkahelyre, ugyanis 77 olyan személy van az ügynökség adatbázisában, aki felsőfokú oktatásban vett részt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: