2009-09-02 11:02:42• hírek • Gozner Gertrud

Büntet a munkaügyi hivatal

Az év eleje óta öt Szatmár megyei céget büntettek meg, mivel figyelmen kívül hagyták a jogszabályt, miszerint a Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökségnél kötelesek bejelenteni a szabad munkahelyeket.

Doina Iura, az ügynökség igazgatója sajtóközleményben emlékezteti a megye munkaadóit, hogy öt munkanapon kötelesek értesíteni megüresedett állásokról az általa vezetett intézményt. Ellenkező esetben a vétkes cégek akár 5 ezer lejnyi büntetéssel is sújthatók.

Jelen pillanatban a megyében 362 szabad állást hirdetett meg a Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség, ezek nagyobb része, 281 darab Szatmárnémetiben található, viszont vannak betöltetlen helyek Nagykárolyban (8 darab) és Avasfelsőfaluban (73 darab) is.

A szatmárnémeti munkahelyekre főleg középfokú végzettséggel rendelkező személyeket várnak, de 17 állást ezen a héten felsőfokú végzettségűeknek hirdettek meg. A legtöbb betöltetlen munkahely a könnyűiparban található, összesen 74 darab, keresnek még 56 árumozgatót, ötven bőrmegmunkálót, harminc asztalost.

Ugyanakkor alkalmaznának egy gazdasági igazgatót, egy gyógyszerészt, három programozót egy rendezvényszervezőt és egy könyvelőt is. A kevés nagykárolyi munkahelyekre hat fémszerkezet- és termopánablak-beszerelőt, egy lakatost és egy hegesztőt keresnek. Az avasfelsőfalui állásokra főleg bőrelőkészítőket és bőrmegmunkálókat várnak. A tasnádi és turci cégek a héten nem jelentettek be megüresedett állásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: