2010-10-31 17:25:47• hírek • Szatmar.ro

Csökkennek a munkapiaci lehetőségek

Csökkent a szatmári szabad munkahelyek száma a Munkaerő Elhelyezési és Foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) adatai alapján.

Megyei szinten összesen 137 szabad állás van bejelentve az elhelyezési ügynökségnél. Ennek döntő többsége Szatmárnémetiben várja a jelentkezőket.
Hat esetben elvárt a felsőfokú végzettség, 73 esetben a középfokú-, míg 13 esetben a képzettség nem számít.

Amint azt olvasóink már megszokhatták, ezúttal is a textiliparba keresnek jelentősebb számú alkalmazottat, de az építkezésben is elhelyezkedhetnek a munkanélküliek vagy az új munkahelyre vágyók.

Nagykárolyban ezúttal összesen 20 állást hirdetnek meg, ennek több, mint a felét szintén a textil iparban, de két pincérre és egy szakácsra is igény van.

Tasnádról és Turcról ezúttal sem jelezték, hogy hivatalos állással várnák az érdeklődőket, Avasfelsőfaluban viszont 25 munkahely van üresen az ügynökség adatai szerint. Úgy tűnik, a textil ipar vidékünkön igen fejlett, mivel Avasfelsőfaluba is ebben a szakmában van üres állás.

Akik úgy döntenek, hogy a jobb megélhetés reményében itt hagynák az országot, Máltára, Szlovéniába és Spanyolországba is emigrálhatnak.

A spanyolok összesen 400 eperszedőt keresnek, mindenféle végzettség nélkül, Máltára 20 patikust és 200 asszisztenst, míg Szlovéniába 2 szakorvost.


Főleg a textilipari munkás iránt van kereslet
Főleg a textilipari munkás iránt van kereslet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: