2008-10-03 04:41:06• hírek • Szatmar.ro

Fekete csütörtök

Az UEFA-kupában szereplő román csapatok csütörtököt mondtak és elbúcsúztak Európától.

Rekordnak számító, öt román csapat indult pedig útnak az idei UEFA-kupában, és a sorsolás után úgy tűnt, néhány csapatnak reális esélye van a továbbjutásra.

A legnagobb esélyesnek a Dinamo tűnt, amely a holland középcsapattal a Nijmegennel mérkőzött meg. Az első mérkőzés gyatra teljesítménye után a visszavágón a piros-fehérek már több gólhelyzetet is ki tudta alakítani, Danciulescu egy ízben a kapufát is eltalálta. A többször is lesajnált hollandok azonban tartották a lépést, a kapufák tekintetében is egalizáltak. A hazaik játéka sablonos, körülményes és lassú volt, bár Goian az utolsó pillanatban a hosszabbításba lőhette volna a találkozót, de senkitől sem zavartatva becsúszva az üres kapu fölé küldte a labdát.

A Rapid még a nagy riválisnál is gyengébben játszott a Wolfsburg otthonában, és ezt a formát sikeresen átmentette a bajnokikra és a visszavágóra is. Grafite hamar vezetéshez juttatta a farkasokat, akit aztán hatalmas fölényben játszották végig a találkozót. A hazaiaknál Pitbull volt az egyedüli, aki focizott is a mérkőzésen, és az ő remek szabadrúgást követően került a labda a kapufáról Maftei elé, aki kiegyenlített. Ezt követően feltámadt a Rapid, de húsz perc kevés egy Wolfsburg ellen.

Az Urziceni már az első mérkőzésen is jól szerepelt Hamburgban, és a hazai mérkőzést is aktívabban kezdte, ráadásul Petric találata sem vette el a kedvüket. Kapuja elé szorították ekkor a németeket, de gólt ismét csak a vendégek szereztek Petric révén, ami elvette a hazaik lendületét. A végén Bilasco megszerezhette volna megérdemelt szépítő találatot, de csak a kapufát találta el.

Az egyedüli csapat, amely továbbjutásra is esélyes volt az est folyamán, az a Vaslui volt, amely 22 perc elteltével előnybe került a Slavia Pragával szemben. Ekkor érthetetlenül visszaállt (vagy a csehek kezdtek el játszani?) és a vendégek a második félidő elején egyenlítettek. Az utolsó percek hazai rohamai már hiábavalónak bizonyultak, így a Vaslui is búcsúzhatott.

A legkevesebb eséllyel a Temesvár várhatta a visszavágókat hazai veresége után, de nem fenntartott kezekkel érkezte Belgrádba. A bánságiak a mérkőzés több szakaszában is uralták a mérkőzést és helyzeteket is kialakítottak, de csatáraik pontatlanoknak bizonyultak, nem úgy, mint Stevanovics, aki remek góljával eldöntötte a találkozó sorsát. A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy a második félidő derekán a petárdákat és görögtüzeket gyújtó vendégszurkolók összetűzésbe keveredtek a rendfenntartókkal.

Hogy a román csapatok mérlege mennyire lehangoló, íme egy adat: az öt csapat tíz mérkőzésen 3 gólt szerzett! A lejátszott több mint 900 perc alatt mindössze 37 percen keresztül voltak előnyben a román csapatok!

 

Bukaresti Rapid-Wolfsburg 1-1 (összesítésben 1-2)
Gól:
Maftei (65.) illetve Graffite (16.)

Urziceni-Hamburg 0-2 (0-2)
Gól:
Petrics (27., 50.)

Partizán Belgrád-Temesvári FC 1-0 (3-1)
Gól:
Sztevanovics (69.)

Bukaresti Dinamo-NEC Nijmegen 0-0 (0-1)

FC Vaslui-Slavia Prága 1-1 (1-1, idegenben lőtt góllal)
Gól:
Burdujan (22.) illetve Brabec (48.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: