2009-01-22 23:35:33• hírek • Csenteri Judit

Csökken bizonyos gyógyszerek ára

Ion Bazac, Egészségügyi Miniszter közös megbeszélést tartott a gyógyszer-előállítókkal és értékesítőkkel, valamint a gyógyszertárosokkal.

E megbeszélések eredménye, hogy a megtérítéssel felírt gyógyszerek ára, a termelők és értékesítők eddigi kijelentéseitől eltérően, február 1-étől 10 százalékkal fog csökkeni.

A gyógyszerkészítők és - értékesítők eddig úgy vélték, hogy a közeljövőben – nagyrészt a lej értékcsökkenésének következtében – emelkedhet a gyógyszerek ára. Az Egészségügyi Miniszterrel folytatott tárgyalások azonban rávilágítottak arra, hogy a február 1-én életbelépő és a humán felhasználtságú gyógyszerek árainak kiszámítását előíró rendelet több gyógyszer árának is a csökkentéséhez fog vezetni.

Ion Bazac, a csütörtöki tárgyalásokhoz hozzáfűzte, hogy azok bebizonyították, csakis megbeszélés útján lehet árpolitikát kidolgozni Romániában – olvashatjuk a mediafax.ro tájékoztatásában. „Az ország rendelkezik egy szabályozott gyógyszerpolitikával és a Kormány nem akar arra semmit sem rákényszeríteni. Mindössze azt kérjük, hogy olyan politikát tartsanak be, amilyen az Európai Unió más országaiban is létezik.” – fűzte hozzá a miniszter.

A február 1-én életbelépő rendelet január 31-től az Egészségügyi Minisztérium honlapján is olvasható lesz.

Bizonyos gyógyszereknek csökkenni fog az ára, ígéri a miniszter.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: