2008-09-17 17:41:07• hírek • Csenteri Judit

Csökken az új autók iránti kereslet

Csökkenő tendencia mutatkozik országszerte az új személygépkocsik kereslete iránt. Az elmúlt hónapban csaknem 10%-os csökkenés volt észlelhető 2007 hasonló időszakához képest.

2008 elején még kedvezően alakult az új személygépkocsik beszerzésének piaca: Európa szinten Romániában észlelhettük a legjelentősebb fejlődést, de mégis gyengébbet, mint 2007-ben. Most azonban egyre kevesebb új személygépkocsi kerül bejegyzésre országszerte - tudhatjuk meg az Európai Gépkocsi-gyártók Egyesületének nyilvánosságra hozott adataiból.

Az év első nyolc hónapjában körülbelül 4 százalékkal kevesebb új személygépkocsi lett bejegyezve, mint 2007 január-augusztusi periódusában, vagyis 200 ezer személygépkocsi. Az elmúlt hónap pedig igen kedvezőtlenül alakult minden európai autó piacon. Romániában 30.500 új személygépkocsi lett csak bejegyezve, a 2007 augusztusában regisztrált több, mint 33 ezerrel szemben. Még mindig jobban állunk azonban sok más európai autópiachoz viszonyítva, hiszen Írországban például 42%-kal csökkent az új autók bejegyzésének száma, Lettországban 46%-kal, Izlandon pedig 63%-kal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: