2009-01-21 12:55:07• hírek • Csenteri Judit

Csökken az optimizmus

Bár Románia 2008 tavaszától ugyanazon év őszéig egy úgynevezett „szociális megrázkódtatáson” esett át, az Európai Unió szintjén 2008 októberében mégis a 4. helyen szerepelt az ország lakosságának optimizmusát illetően.

A skálán akkor Romániát csak Svédország, Dánia és Franciaország előzte meg a pozitív szemlélet szempontjából.

A lakosság, életkörülményekről kifejtett véleménye erősen megváltozott egy fél év leforgása alatt. Amíg 2008 tavaszán még 44 százalékban úgy vélték, hogy életkörülményeik javulni fognak a következő 12 hónap során, addig 2008 őszén már csak a lakosság 29 százaléka volt ezen a véleményen. Mára ez az arány azonban nagy valószínűséggel még inkább csökkent.

A hotnews.ro portál tájékoztatása szerint a helyzet jelenleg sokkal rosszabbul áll. 2008 októberében Romániában még nem érződtek a gazdasági és pénzügyi válság hatásai, akkor még csak hallani lehetett a válságról. Mára azonban ennek kihatásai minden téren megérződnek. 

Közben a lakosságnak egy gázválsággal is kellett szembesülnie, amely elsősorban pszichológiai hatásokat fejtett ki, ehhez pedig hozzáadódnak azok, a választások alkalmával a Kormány részéről érkezett ígéretek, amelyek beteljesítésére még igencsak várni kell.

Csökkenő optimizmus

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: