2010-11-07 15:23:35• hírek • Szatmár.ro

Csökken a szabad munkahelyek száma

Az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség Szatmárnémeti osztálya a betöltetlen állásokról tájékoztatta portálunkat. Szatmár megyében jelentősen csökken a szabad munkahelyek száma.

A betöltetlen munkahelyek száma jelentősen csökkent az elmúlt időszakhoz képest: megyei szinten már csak 125 szabad állás vár az elhelyezkedni vágyókra. Legkönnyebben még mindig a textiliparban tudnak elhelyezkedni, mivel a megyeszékhelyen közel 40 szabad állás van ezen a területen. Jelenleg a megyeközpontban 85 szabad munkahely van, amelyből 5 esetben szükséges a felsőfokú-, 77 esetben a középfokú végzettség, 2  esetben  pedig nem szükséges semmilyen végzettség.

Az varrodai munkásokon kívül 8 helyre várnak kereskedelmi ügynököket, 5 helyre raktárosokat, és 5 helyre alkatrész összeállítókat, és 4 helyre lakatost. Megfelelő szakképzéssel egy helyre kereskedelmi eladót várnak

Nagykárolyban jelenleg 16 szabad állás van a textiliparban. Avasfelsőfaluban pedig 25 helyre várnak varrodai munkásokat. Tasnádon és Turcon ebben a periódusban  nincs szabad állás.

Azokra akik külföldön szeretnének elhelyezkedni Máltán és Máltán Spanyolországban vár munkalehetőség. Máltán 200 orvosi asszisztenst és 20 gyógyszerészt keresnek, míg Spanyolországban mezőgazdasági munkára, pontosabban eperszedésre várják a dolgozni vágyókat. Itt 400 szabad hely van  - áll a az Országos Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség közleményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: