2009-02-19 15:12:50• hírek • Parajdi Andrea

Csökken a bejegyeztetési illeték

A miniszterelnök bejelentette: egyharmaddal csökkentik az autók regisztrációs adóját. Így a bejegyeztetési illeték a 2008 júliusi tarifáknak nem triplája, hanem „csak" duplája lesz. Megyénkben 120-an igényelhetik vissza a regisztrációs adó egy részét.

Mivel még nem jelent meg a hivatalos közlönyben, így érdemben nem lehet tudni mikortól lép életbe az új regisztrációs illeték. A törvény értelmében a hivatalos közlönyben való megjelenést követően három napnak kell eltelnie míg az olcsóbb tarifák szerint fizethetünk.

Gergely Lajostól, a Szatmár Megyei Adó-, és Pénzügyi Ellenőrző Hivatal aligazgatójától megtudtuk megyénkben 120-an igényelhetik vissza a december 15 után bevezetett, és a most életbe lépő tarifák közti különbséget. A megye négy településén működnek pénztárak, azonban a Szatmárnémeti Pénzügyi Hivatalnál fizették be legtöbben az autók bejegyeztetési illetékét, vagyis pontosan 100 ügyfél a megyeszékhelyen igényelheti vissza a befizetett összeg egy részét. -Miután érvényes lesz az új adótarifa, húsz napon belül mindenkinek le kell tennie a visszaigénylő kérvényét. Ezt követően negyvenöt nap áll a rendelkezésünkre, hogy visszautaljuk ezeket az összegeket -mondja az aligazgató.

Az új regisztrációs adó előírja egyébként, hogy azokra az Euro 4-es típusú járművekre, amelyek nem haladják meg a két literes motorűrtartalmat, nem kell kifizetni bejegyeztetési illetéket.

Csökken a regisztrációs adó.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: