2012-01-03 09:08:00• hírek • MTI

Bélyegen az uralkodó

Különleges bélyegekkel készül az idei évre a brit királyi posta: az egyedi sorozatok többek között II. Erzsébet királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulója, valamint Roald Dahl és Charles Dickens munkássága előtt tisztelegnek.

A Windsor-ház nevű sorozat darabjain a 20. század eleje óta trónra lépő öt brit uralkodó arcképe kap helyet. II. Erzsébet királynő portréja az utolsó bélyegre kerül trónra lépésének hatvanadik évfordulója alkalmából. A királynő uralkodása alatt megjelent bélyegekről, érmékről és bankjegyekről származó hat portré pedig egy februárban forgalomba kerülő bélyeglapon kap helyet.

A januárban megjelenő Roald Dahl-szett a norvég származású, Walesben született regényíró legnépszerűbb történetei, köztük a James és az óriásbarack, A fantasztikus Róka úr és a The Twits nevű munkái előtt tiszteleg - olvasható a BBC brit közszolgálati médium internetes oldalán.

Charles Dickens születésének idén esedékes 200. évfordulójára egy júniusban megjelenő sorozattal készül a brit posta. A Híres britek című szett darabjain olyan kiváló polgárok szerepelnek, mint a matematikus és második világháborús kódfejtő, Alan Turing, valamint a zeneszerző Frederick Delius.

Forgalomba kerülnek továbbá a klasszikus skót mozdonyokat ábrázoló bélyegek, az űrkutatással, a dinoszauruszokkal, a képregényekkel, és a brit divattal kapcsolatos darabok. A 2012-es londoni nyári olimpiát ünneplő négy sorozat első része január 5-étől lesz elérhető.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: