2015-06-04 20:26:32• hírek • Szatmár.ro

Csodálatos dzsessz hangjaival telt meg a zsinagóga

Mi történik akkor, amikor az amerikai, a magyar és a román bemennek a zsinagógába zenélni?

A kérdésre a válaszon nem kell sokat gondolkodni, mert mi megadjuk a választ: egy remek koncertet adnak együtt, annak ellenére, alig ismerik egymást és alig gyakorolnak együtt...

Ez történt ugyanis csütörtökön délután Szatmárnémetiben. A román dzsessz-énekesnő, Luiza Zan, a magyarországi zongorista, Sárik Péter és az amerikai szaxofonos, Alex Harding kevéssel 19 óra után beléptek a szatmárnémeti Nagy Zsinagógába, és egy fantasztikus koncertet adtak együtt.

Ők maguk sem tudják meghatározni, hogy milyen dzsessz-zenét játszanak, hiszen együtt ez a negyedik fellépésük. Az előző három koncertjükből pedig egyik sem volt olyan, mint a másik. Mivel nemrég egy fellépés kapcsán hozta őket össze a sors, nem gyakoroltak sokat együtt. Dzsessz-sztenderdeket játszanak, egyik dallam a másikba fonódik, egyszer egyikük, utána a másikuk lepi meg a zenésztársakat egy-egy merész betéttel.

A három remek zenész teltház előtt játszott a zsinagógában, aki pedig ezt a programot választotta, biztos, hogy nem bánta meg!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: