2019-10-17 12:51:55• hírek • Közlemény

Csőcsere miatt lesz forgalomkorlátozás a Burdea-sarok és a vasúti aluljáró között

Pénteken, szombaton és vasárnap forgalomkorlátozásra lehet majd számítani az Octavian Goga utca a Burdea-sarokhoz közeli szakaszán – tájékoztat az Apaserv Rt.

 

Még augusztusban kezdte meg az Apaserv Rt. az Octavian Goga sugárút alatt futó fővezeték cseréjét, éppen ezért az érintett útszakasz különböző részein időnként forgalomkorlátozások lépnek érvénybe.

Az érintett fővezeték már nagyon elöregedett, nagyjából. 50 éves, és eltelt évtizedek vasfogai bizony komoly nyomot hagytak a rendszeren.

A helyzet mielőbbi orvoslására ugyanakkor azért is szükség van, mert ezen a vezetéken folyik keresztül a 17-es és a Carpați 1-es és 2-es lakónegyedekből érkező háztartási-, valamint esővíz, illetve ide csatlakoznak a Vulturului környékéről és a Déli Ipari Parkból érkező csövek, de ez a fővezeték gyűjti össze a Pálfalváról, az Ombodról, az Oroszfalváról és a Hiripről érkező vizet is.

Mivel egy igencsak nagy igénybevételnek kitett fővezetékről van szó, ezért elengedhetetlen a föld alatt futó vízvezetékrendszer mielőbbi újjáépítése. A munka komplexitását pedig tovább növeli, hogy a város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó, ezért az ideiglenes forgalomkorlátozás elkerülhetetlen – derül ki a közleményből.

Ezen a hétvégén az Octavian Goga sugáúrt egy 12 méteres szakaszát érinti a munkálat, ezért péntektől vasárnapig forgalomkorlátozás lesz érvényben az említett útszakaszon.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal azt kérte a vízszolgáltató vezetőitől, hogy a lehető legkisebb mértékben akadályozzák a közlekedést, ezért a munkálatok hétvégén zajlanak majd. Így október 18. és 20. között a Burdea-sarok és a vasúti aluljáró között csak a híd irányába lehet majd közlekedni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: