2013-08-02 16:03:21• hírek • Kocsis Zoltán

Zuhanásszerűen csökken a betöltetlen munkahelyek száma a megyében

Zuhanásszerűen csökken a betöltetlen munkahelyek száma Szatmár megyében, ezt mutatják legalábbis a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség adatai: míg július közepén még 405 munkavállalót kerestek, addig egy héttel ezelőtt 285-öt, augusztus másodikán pedig már csak 173-at. A jelenlegi helyzet szerint a megyei lehetőségeknek több, mint kétszerese tárulkozik a dolgozni akarók elé külföldön.

Az összes megyei munkalehetőség közül 166 van Szatmárnémetiben. Ezek közül 68 kapcsolódik a textiliparhoz, emellett pedig nagy számú - húsz - bőrszabót is keresnek. De a megyei munkaadók alkalmaznának négy-négy pizzafutárt, autószerelőt, autóvillanyszerelőt. Keresnek többek között bárost, kasszást, lakatost, autódaru-vezetőt, autómosót, hegesztőt, eladót - és még sorolhatnánk.

Miközben Avasfelsőfaluban, Tasnádon, Erdődön és Turcon egyetlen szabad munkahely sincs, Nagykárolyban két-két autószerelőt, autóvillanyszerelőt, képzetlen munkaerőt továbbá egy textilipari munkást alkalmaznának.

A külföldi munkalehetőségek túlnyomó többsége három országra, Norvégiára, Németországra és Magyarországra koncentrálódik. A skandináv országban 191 különböző szakterületeken jártas mérnököt (többek között négy tengeralattjáró mérnököt), Németországban 170 vendéglátóipari munkást, az anyaországban pedig 75 kamionsofőrt keresnek.

Ezen kívül Csehországban tíz villamostargonca-kezelőnek, Szlovákiában hat varrógépkezelőnek, Lengyelországban négy tengeralattjáró-mérnöknek, Belgiumban pedig egy projektmenedzsernek és egy programozónak adnának munkát.

A lehetőségekről bővebb információt a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt vagy a 0261-770237-es  telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: