2013-08-11 19:39:57• hírek • Kocsis Zoltán

Csiszolók, irány Csehország!

A Szatmár megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség legújabb statisztikái szerint a megyében jelenleg 197 betöltetlen munkahely van - ez huszonhattal több, mint egy héttel korábban. Továbbra is több külföldi, mint a szatmári munkahely között lehet válogatni az ügynökségnél.

A 197 szabad munkahely közül hét nem Szatmárnémetiben van. Nagykárolyban két autószerelőt, két autóvillanyszerelőt, két szakképzetlen munkást valamint egy textilipari munkást keresnek. A megyeszékhelyen csak a textiliparban alkalmaznának hetven személyt, ehhez hozzáadódik további húsz bőrszabó, akikre szintén szükség lenne. Hét álláshoz szükséges felsőfokú végzettség, ezek közé tartozik a menedzser-asszisztens, a mérnök, a programozó, PR-szakember vagy a kereskedelmi képviselő.

Mindemellett azonban a munkaadók alkalmaznának bárost, villanyszerelőt, kirakat-díszítőt, autóvillanyszerelőt, lakatost, felszolgálót, pizzafutárt, kamionsofőrt, hegesztőt, asztalost, eladót - és még sorolhatnánk.

Aki külföldön szeretne boldogulni, az 312 munkalehetőség közül választhat. Magyarországon továbbra is keresnek 75 kamionsofőrt, Németországban pedig 115 vendéglátó-ipari munkást és negyedszáz informatikust. Norvégiában 16 mérnököt, Ausztriában tíz erdei munkást, Szlovákiában hat varrógép-kezelőt, Belgiumban pedig egy projektmenedzsert és egy programozót várnak. Újdonság a lehetséges munkahelyek között, hogy Csehországban tizenöt csiszolót és tíz árufeltöltőt keresnek.

A lehetőségekről bővebb információt a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt vagy a 0261-770237-es  telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: