2006-12-29 18:26:07• hírek • Tamás Jakab

Csípőspaprika igen, bor nem...

 Nem csak gyógyszerekkel lehet enyhíteni a megfázás tüneteit.

Ezen a héten a megfázásról kérdeztük állandó háziorvosunkat, Dr. Makkai Elődöt.

 Télen az egyik leggyakoribb betegség a megfázás, mely emberek ezreit betegíti meg, ezáltal téve még nehezebbé a mindennapjaikat. A betegség ellen van megoldás a gyógyszereken kívül is, elsődleges védekezés a megelőzés kell legyen. A réteges öltözködés nagyon fontos, a legjobban az idős emberekre és a gyerekekre kell odafigyelni.

A vitaminok szedése sem elhanyagolható, segítségükkel a szervezet felkészülhet az esetleges fertőzésekre és ezáltal sokkal gyorsabban és enyhébb tünetek mellett győzheti le. Az oltás is jó megoldás lehet, de ez sem nyújt teljes védelmet, mivel az oltóanyagok csupán a legelterjedtebb vírusok ellen hatásosak.

Ha már elkaptuk a betegséget, létezik néhány módszer, amellyel felvehetjük a versenyt a tünetek ellen. Dr. Makkai Előd elmondása szerint a tévhitek csoportjába sorolható az, miszerint a bor hatásos lenne. A csípős paprika ezzel ellentétben jó hatással lehet, hiszen magas C-vitamin tartalma segíti a szervezetet a betegség elleni küzdelemben. A pálinka is kedvezően befolyásolja a tünetek lezajlását, a jókedv mellett lokális sterilizáló hatása is van. A meleg fürdő szintén hasznos, a meleg gőz inhalálása pedig egyenesen ajánlatos. A meleg ugyanis megöli a baktériumokat, mert ezek közül egyesek 38-39 fokon már elpusztulnak.

A gyógyszerek közül a gyulladáscsökkentőket ajánljuk, de azt mindenkinek tudnia kell, a vírusok ellen nincs gyógyszer.   

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: