2015-05-15 02:58:27• hírek • Blikk.hu

Csipes: Nem csaltam, hanem hibáztam

Megtörte a csendet a kajakosok drogbotrányának két főszereplője, az ötszörös világbajnok Csipes Tamara (25) és a vb-ezüstérmes Dombvári Bence (22), a hvg.hu internetes portálnak nyilatkoztak.

A két sportoló árprilis 21-én megbukott a dunavarsányi edzőtáborban elvégzett drogteszten, az ellenőrök a leadott vizeletmintában kokain nyomaira bukkantak. A versenyzők válogatottbeli kerattagságát azonnal felfüggesztették, állami támogatásukat, a Gerevich-ösztöndíjat megvonták, s a szövetség fegyelmi bizottsága tíz hónapos eltiltást rótt ki rájuk.

- Nem magyarázkodni akarok, tudom, hogy mekkorát hibáztam, de a közvélemény azt is állítja, legalábbis sokszor találkozom azzal a mondattal, hogy minden élsportoló doppingol - nyilatkozta Csipes Tamara, akit 2011-ben az év legjobb magyar sportolónőjének is megválasztottak.

- Hát, nem. Nekem anyám és apám élsportoló volt (édesanyja Orosz Andrea többszörös magyar bajnok, országos csúcstartó gyorsúszó, édesapja Csipes Ferenc olimpiai és nyolcszoros világbajnok kajakozó - a szerk.) én úgy nőttem fel, hogy a doppingszer az ördög. És ha mondjuk egy pozitív doppingtesztet kaptam volna vissza, akkor élve elástam volna magam. Mert az csalás. Én nem csaltam, hanem hibáztam. Egyszer.

A teljes cikket itt olvashatod el!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: