2013-12-20 16:40:20• hírek • Szatmár.ro

Csillagének a földért - betlehemes találkozót tartottak

Tizenkét iskola tartott ünnepi előadást a Református Gimnáziumban megrendezett találkozón.

Második alkalommal rendeztek betlehemes találkozót a református gimnáziumban. A rendezvény hivatalos megnyitójára a Láncos Templomban került sor, ekkor igét hirdetett Nt. Nagy Sándor nagykárolyi esperes, a vendégeket pedig Nt. Kovács Sándor köszöntötte.

Ez alkalommal tizenkét iskola diákjai vettek részt a találkozón - előadásaikat a Református Gimnázium dísztermében mutatták be. Győrbíró Csilla vallástanár és a tanfelügyelőség szakmódszertani előadója, mint a rendezvény fő szervezője a Szatmár.ro-nak elmondta: több mint 200 diák vett részt az előadásokon, résztvevő iskolák pedig az egész megyéből érkeztek.

A betlehemes találkozó a Székely Kapuk - Zöld Kapuk nevet viselő vetélkedőre összeállított, pásztorjátékot bemutató csapatok találkozója is volt, de a rendezvény nem titkolt célja volt az is, hogy életben tartsa a sok esetben már elfeledett hagyományt.

A találkozó nem verseny volt és nem adtak ki díjakat sem, Győrbíró Csilla szerint innen mindenki győztesként távozott, aki a betlehemi csillag hírét hirdeti, hogy Isten fia eljött közénk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: