2019-07-23 05:01:57• hírek • MTI

Csillagászati összegért kelt el a sétabot, mely megmentette a Titanic néhány utasát

A nyertes licitáló személye, aki végül több mint 60 ezer dollárt fizetett a történelem egy darabjáért, titok maradt.

A Titanic egyik túlélőjének világító sétabotja 62 500 dollárért kelt el egy Rhode Island-i árverésen, ahol a hajózás volt a téma – közölte a Guernsey’s aukciósház hétfőn.
 

Ella White egykori amerikai utas a botban lévő lámpa fényével adott vészjeleket a mentőcsónakból az 1912-ben történt hajószerencsétlenség után. A pénteken és szombaton a newporti nemzetközi hajórestaurátori iskolában tartott árverésen sokkal nagyobb összeget vártak a botért, akár 300-400 ezer dollárt is – mondta Arlan Ettinger, az aukciósház elnöke, aki a Titanic elsüllyedését túlélő dolgok közül ezt a botot tartotta az egyik legkülönlegesebbnek.
 

A győztes licitáló azt mondta, egy angol barátja nevében vett részt az árverésen. Walter Lord amerikai történész Titanic-könyve és a baleset utáni nyomozás szerint Ella White vállalta, hogy jelzéseket ad le a 8-as számú mentőcsónak nevében úgy, hogy világító sétabotjával integet. A tárgyat a Williams család bocsátotta árverésre. Brad Williams azt mondta, nagymamája White unokahúga volt, aki az idős nő üzleti ügyeit intézte. Amikor White 85 évesen, 1942-ben meghalt, az unokahúg örökölte a botot, amelyet lányára hagyott, ő pedig Brad Williamsre.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: