2013-12-27 15:31:57• hírek • Szatmár.ro

Csillag születik a Harag György Színtársulat szilveszteri előadásán

Bessenyei István társulatigazgató rendezésében december 30-án mutatják be a Fekete Péter című operettet, amelyet szilveszter estéjén is megtekinthet majd a közönség. Sok humor és sláger vár a szatmári közönségre, na meg egy megfiatalított, tehetséges társulat.

Válságban született műfaj az operett, amely a szomorú eseményekkel teli időkben vidámságot hozott a közönség életébe. Az operett gyógyír a szomorúságra, a kegyetlen igazság helyett a kegyes hazugságot mutatja - ezért is döntött úgy Bessenyei István, a Harag György társulat művészeti vezetője, hogy ezt a darabot viszi színre szilveszteri előadásként - derült ki a péntek délután megtartott sajtótájékoztatón.

Gazdasági válságban vagyunk (vagy voltunk?), a közönségnek és a színháznak sem volt könnyű a 2013-as év. A társulat számára a legnagyobb nehézséget az "anyaépület" elhagyása jelentette, de volt emellett számos nehézség, szóval a közönségre és a társulat tagjaira is ráfér az önfeledt nevetés és nevettetés.

Az operett műfaját színházi berkekben vagy megvetés, vagy csodálat jellemzi. Bessenyei rajongója az operetteknek, ahogyan a szatmári közönség is. A darab rendezője a sajtótájkoztatón az operettet az első világháborús képeslapokhoz hasonlította, amelyek szinte már giccses idilli képet mutatnak, miközben a valóság nehéz és szomorú történésekkel volt tele.

A sajtótájékoztatón elhangzott: 1992-ben már játszotta a társulat a Fekete Pétert, a férfi történetét, aki a pech-szériából szerencsét kovácsolt. Azzal az előadással robbant be a köztudatba Lőrincz Ágnes, s lopta be magát pár pillanat alatt a szatmári közönség szívébe. Bessenyei szerint a 2013-as Fekete Péterrel újra csillag fog születni a szatmári színházban. erre pedig minden esély megvan, hiszen fiatal tehetségek kaptak fontos szerepeket a darabban.

A 13-as most szerencsét hoz

Az előadás bemutatójára 2013. december 30-án, 18 órától kerül sor, bérletszünetben, a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házában. Ezt követően 31-én, 18 órai kezdettel szilveszteri díszelőadásként is műsorra tűzik. A bemutatóra 30 lejes, a szilveszter esti előadásra pedig 50 lejes egységáron válthatnak jegyet az érdeklődők. A színház ez alkalomból csoportos kedvezményt is hirdet: 12 megvásárolt jegy után egyet ingyen kínálnak az érdeklődő csoportoknak.

A kedvezmény a legalább 13 fős csoportok mellett a 13-ik, 113-ik, 213-ik stb. egyéni jegyvásárlóra is vonatkozik. Utóbbiak szintén ingyen juthatnak hozzá egy-egy belépőhöz a szilveszteri produkcióra.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: