2013-01-06 18:31:42• hírek • MTI

Csíkszeredaiak vesztették életüket a magyarországi balesetben?

Csíkszeredaiak lehetnek a Karcagnál vasárnap történt tragikus baleset áldozatai, az MTI értesülései szerint a négy felnőtt közül ketten román állampolgárok, a másik két áldozat román-magyar kettős állampolgár.

Pásztorné Kovács Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 4-es számú főút 164-es kilométerszelvényében két személygépkocsi ütközött, az áldozatok mindegyike a vétlen autóban utazott. A helyszínen három férfi és egy nő vesztette életét. Az autóban velük tartózkodó csecsemőt életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopter vitte a debreceni Kenézy kórházba, de az életét nem sikerült megmenteni.

Az MTI információi szerint három felnőtt vezetékneve azonos. A csecsemő állampolgársága, neve és születési dátuma ismeretlen, az ő személyi okmányai ugyanis nem kerültek elő az összeroncsolódott autóból.
Az Országos Mentőszolgálat adatai szerint a felnőttek 30 és 35 év közöttiek voltak.

A megyei főkapitányság sajtószóvivője kora délelőtt a helyszínen elmondta, hogy az eddigi információk szerint egy francia rendszámú terepjáró Debrecen irányába haladt, amikor eddig ismeretlen okból áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú személyautóval. A terepjáróban ülő három ember egyike sem sérült meg.

Szentgyörgyi János, a Kenézy kórház szóvivője újságíróknak elmondta: a körülbelül hat hónapos fiúgyermekkel reggel fél 9-kor érkeztek meg a mentők, és már akkor tudható volt, hogy a gyereknek súlyos agyi sérülései vannak. A koponyája több helyen is eltört, az agytörzs "szinte megsemmisült". Az orvosok csaknem három órán át küzdöttek az életéért, de nem sokkal dél előtt meghalt.

Pásztorné Kovács Ágnes az MTI kérdésére vasárnap délután annyit mondott, hogy a balesetet okozó jármű 24 éves, moldáv állampolgárságú vezetőjét a rendőrség őrizetbe vette. A karambol további részleteiről, így az áldozatok nemzetiségéről és koráról a rendőrség nem ad tájékoztatást - tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: