2019-05-04 07:51:15• hírek • Bede Emőke

Csíkszeredai fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás Nagykárolyban

Péntek délután 4 órakor hivatalosan is megnyitották Nagykárolyban, a Károlyi-kastélyban a Csíkszeredából érkező Prisma fotóklub kiállítását.

Az eseményen a "Gróf Károlyi” Kulturális Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ nevében Dragos Georgescu igazgató és Adrian Stafanuti, a Vasile Vénig László Fotóklub képviseletében dr. Hágó Attila Nándor üdvözölte a messziről érkezett fotóművészeket. A Prisma nevében pedig annak elnölke, Labancz István fogadta az üdvözlést. Mint kiderült, a május 17-ig megtekinthető tárlaton 59 alkotásból áll, köztük portrék, tájképek, absztrakt fotók, művészi aktok és városfotók is.


De mit is kell tudni a fotóklubról?

A 33 éve baráti társaságként alakult Prisma fotóklub mára már neves alkotóműhellyé nőtte ki magát, melynek tagjait nemcsak a fotózás iránti közös rajongásuk, hanem az alkotás öröme és az alkotások másokkal való megosztásának vágya is összefűzi.


A klub fennállása óta céljának tekinti a fotózás adta lehetőségekkel való játékot, kísérletezést, az egyedi pillanatok, hangulatok megörökítését, ezáltal teremtve maradandó értékeket. Célkitűzései között jelentős helyet kapott az erdélyi települések építészeti és néprajzi emlékeinek feltérképezése és dokumentálása is. Ennek érdekében több éve járják a vidéket, különleges helyeket, momentumokat, embereket keresve, melyek bemutatásával a nagyközönség számára is hozzáférhetővé válhat az erdélyi falvak egyedi, jellegzetes élete. Fotózásaik eredménye évente több tárlatban tekinthető meg úgy Erdélyben, mint külföldön, a kiállítások anyagát pedig fotóalbumok kiadásával is megpróbálják mindenki számára elérhetővé tenni. Jelenleg 23 tagja van. Elnök: Labancz István és 4 vezetőségi tag: Pál Gábor Dénes, Bálint Attila, Péter Izabella és Turcza Hunor.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: