2009-09-06 19:13:40• hírek • Gozner Gertrud

Csikót sorsoltak a tombolán

Vasárnap tizenegyedik alkalommal került sor a Mezőfényi Lótenyésztők Baráti Köre és a helyi önkormányzat szervezésében a Mezőfényi Lovasnapra. A délelőtt tíz órakor kezdődő rendezvényre az izgalmas versenyszámok és a kedvező időjárás több száz érdeklődött vonzott.

Mezőfény Legénysára nevű legelője volt a helyszíne az akadályhajtásnak, vadászhajtásnak, a ló- és csikószépségversenynek, valamint a lovastornász-bemutatónak. A lovasnap közönségének tombolával kedveskedtek, amelynek nyertese egy csikót vihetett haza.

Akadályhatásban a Bihar megyei versenyzők kerültek az élre, az első helyet a nagyváradi Babó Kálmán nyerte, másodikként a szalontai Besenyi József végzett, őt követte harmadik helyen a szintén nagyváradi Csorba Károly, utána a bihardiószegi Florin Gurca jött, majd ismét egy nagyváradi, Bede István következett, a hatodik díjat pedig a nyírábrányi Kanalas György nyerte.

A zsűri versenyszámok szünetében lovasismereti kérdéseket tettek fel a közönségnek, a helyes válaszokat pedig egy-egy üveg finom sörrel vagy üdítővel jutalmazták. A késő délutánig tartó programokon az érdeklődők nem csupán a lovasbemutatókat élvezhették, hanem a felállított standoknál és lacikonyháknál kedvükre ehettek és ihattak.


Tizenegyedik alkalommal rendezték meg vasárnap a Mezőfényi Lovasnapot.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: