2009-10-26 14:39:28• hírek • Szatmár.ro

Csíkkarcfalváról indult a karaván

Szülőfalujából, Csíkkarcfalváról indult kampányútjára Kelemen Hunor, az RMDSZ államelnökjelöltje, aki önkéntes csapatának segítségével az elkövetkező egy hónapban Erdély háromszázötven településére kívánja eljuttatni választási üzenetét.

Fülöp László, a csíkkarcfalvi iskola igazgatója, hajdani tanára tarisznyát nyújtott át Kelemen Hunornak, és örömét fejezte ki, hogy volt diákjának egy rendkívül fontos feladatot kell ellátnia, azaz a magyarságot kell képviselnie a novemberi romániai elnökválasztáson. Gábor Tibor csíkkarcfalvi polgármester úgy vélte, nemcsak Csíkkarcfalva ezernyolcszáz lakosa, hanem egész Hargita megye és Székelyföld büszke lehet arra, hogy a hely szülöttje a magyarság államelnökjelöltje.

November 22-én egy másfajta népszámláláson kell részt vennie a magyarságnak - fogalmazott Gyerkó László Hargita megyei szenátor. Gyerkó szerint a romániai magyarságnak november 22-én ismét meg kell mutatnia, hogy erős, egységes közösség, amely bele tud szólni az ország ügyeibe.

„A mi elnökjelöltünknek másnak kell lennie, más dolga van ebben a kampányban, amelyben a magyarság törekvéseit kell képviselnie az ország előtt - ezt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnök mondta Csíkkarcfalván, Kelemen Hunor kampányának első állomásán. Borboly azt kérte az RMDSZ államelnökjelöltjétől, hogy ne vegyen részt a „Dambovita-parti" sárdobálásban, hagyja, hogy ezt a román pártok jelöltjei űzzék egymás között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: