2011-02-08 15:03:57• hírek • Szatmár.ro

Csikk a kenyérben, egérláb a magban

Cigarettacsikkes kenyér, egérlábas napraforgómag, zsizsikes rizs - ilyet is vásárolhatunk a szatmári boltokban.

Az elmúlt egy hétben tíz panaszos kereste fel a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal irodáját, hárman közülük a „reklamáció okával" látogattak el a felügyelőkhöz. Egy szatmári fogyasztó például zsizsikkel teli rizst vásárolt, a parazitáktól hemzsegő, Sunshine márkájú termékért öt lejt fizetett. Mint megtudtuk, a rizst egy Ilfov megyei cég importálja Görögországból, a legutóbbi szállítmányban pedig nem csak egy zacskó hemzsegett a zsizsiktől.

„Mintegy 1050 kilogramm rizst foglaltunk le a panaszt követő ellenőrzés során, és az országos hatóságot is értesítettük az esetről. Megtörténhet, hogy nem csak a Szatmárnémetibe hozott szállítmány volt tele parazitákkal" - magyarázta kedden délelőtti sajtótájékoztatóján Valentin Breban főfelügyelő.

Nem ez volt egyébként az utóbbi napokban az egyedüli ilyen eset. A Dariu Pop utca egyik boltjában például kosszal teli napraforgómagot árultak - az egyik zacskóból pedig egy egér lába is kikandikált. A fogyasztóvédelmi felügyelők a boltot 2000 lejre büntették, a napraforgómagból pedig a boltban található 430 kilogrammot kivonták a forgalomból.

Egy panaszos pedig cigarettacsikkes kenyeret vitt be a felügyelőknek. A gyanútlan szatmári fogyasztó a 17-es lakónegyed egyik pékségében vásárolta a kenyeret, amelyben cigarettacsikk volt.

A felügyelők a sajtótájékoztatót követően szálltak ki a pékségbe ellenőrző akcióra. Amennyiben vétkesnek bizonyulnak, akár 5000 lejes pénzbírságot is kiszabhatnak rájuk.


Cigarettacsikk került a kenyérbe
Cigarettacsikk került a kenyérbe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: