2013-11-21 17:35:12• hírek • Kocsis Zoltán

Csík: meg kell szakítanunk a nyeretlenségi sorozatot!

Egyetlen célja lehet az Olimpia labdarúgócsapatának a szombat délelőtti, Resicabányai Metalul elleni hazai bajnoki előtt: megszakítani a négy meccse tartó nyeretlenségi sorozatot. A vezetőség az alapszakasz végén a legjobb hatba várja a csapatot.

Utoljára a 8. fordulóban, a Bihar FC 2-0-ás legyőzésével tudta megszerezni mind a három pontot az Olimpia labdarúgócsapata. Az azóta eltelt hetekben Csík Tibor együttese előbb 3-0 arányban kikapott Ramnicu Valceán, majd 1-1-es döntetlent játszott odahaza a Mioveni ellen, aztán 2-1-re kikapott a Besztercétől, végül 1-1-es döntetlent harcolt ki a FCU Craiova otthonában. Érdekesség, hogy a két legutóbbi meccsen egyaránt született gól az utolsó percekben: előbb azzal kapott ki az Olimpia, majd azzal mentett pontot.

Mindez az élmény nem ismeretlen a két együttes számára, hisz a második fordulóbeli „odavágón" Lemac két, a hosszabbítás perceiben szerzett találatával egyenlített az Olimpia 0-2-ről. A Resicabánya számára az volt az egyetlen döntetlen az ősszel. Azon kívül hat győzelmet és négy vereséget tud felmutatni - ez jelen pillanatban a csoport 4. helyéhez elég, míg az Oli a 8. pozícióban tanyázik. Pedig a vezetőség az első hatba várja a gárdát az alapszakasz végére. Ezért Csík is elismeri: győzelmi kényszerben játszanak szombaton.

„Már ismerjük az ellenfelet: egy igen szolid, összeszokott gárda, a játékosok nagy része két-három éve együtt játszik, és a feltételek is adottak az eredményes szerepléshez. Mindenképpen nyernünk kell, ezt a nyeretlenségi szériát meg kell szakítani. Győzelmi kényszerben vagyunk! A vezetőségtől kaptunk egy figyelmeztetést is, miszerint az alapszakasz végére az első hatban kell lennie a csapatnak, ezért össze kell szednünk magunkat. Most volt egy kis hullámvölgy, de én mindenképpen megvalósíthatónak tartom a felsőházi rájátszásba való kerülést", jelentette ki Csík, aki a keret valamennyi tagjára számíthat a szombaton 11.00 órától kezdődő mérkőzésen.

A 12. forduló programja:

Szatmárnémeti Olimpia-Resicabányai Metalul
Nagyváradi Bihar FC-Rm. Vâlcea-i CSM
Slatinai FC Olt-Mioveni-I CS
Motrui Minerul-Besztercei Gloria
Craiovai CS Universitatea-Craiovai FC Universizazea
Marosvásárheli ASA-Aradi UTA

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: