2011-12-05 09:51:33• hírek • Szatmar.ro

Csík Tibort meglepte a jó szereplés

Több évnyi „falusi környezet" után a ligarendszerbe visszajutva a várakozásokat felülmúlva szerepelt az ősszel az Olimpia labdarúgócsapata: a harmadik osztály hatodik csoportjában a második helyen zárta az odavágókat. A Csík Tibor, Ioan Dragomir és Paul Mihai által irányított gárda hátránya mindössze két pont az éllovas Brassói Corona mögött, így a bajnoki cím is elérhető közelségben van.

„Gyakorlatilag az alapoktól kellett kezdenünk az egészet, három válogató után alakult ki az a keret, amellyel megkezdtük a bajnokságot - mondta Csík egy héttel az utolsó idei meccs után. Vannak olyan játékosok is, akik számára még új a harmadik liga légköre. De a legtöbben azért már megfordultak ebben az osztályban korábban más csapatokban. Az idény elején nem számoltunk ezzel a második hellyel. Mint minden újonc esetében, nálunk is a bennmaradás volt a cél. Jelenlegi pozíciónkkal magasra tettük a mércét, nagyobbak lettek az elvárások" .

A  lelkes szurkolók máris a második vonalba való feljutásról álmodoznak. Csík szerint az ábránd megvalósítható, de ehhez rengeteg pénz kellene, elsősorban infrastrukturális fejlesztésekre. „A keretünk erőssége szerintem vetekszik egy második ligás csapatéval, ebben a csoportban biztosan miénk a legjobb, mivel rendelkezünk sok cserejátékossal is, akik nagyjából egyforma szinten vannak, mint a kezdők. A mostaniak mellé 2-3 játékos kellene még, védők és csatárok, lehetőleg ballábasok", jelentette ki a mester.

A Steaua színeiben egykor a Bajnokok Ligájában is pályára lépett Csík szerint a szezon legnehezebb meccse az volt, amikor az Olimpia hazai pályán 2-0-ra legyőzte az éllovas Coronát. Elmondása szerint a csapat igyekezett minden találkozón offenzívan játszani, ami néha a védekezés kárára ment. „A védekezésen mindenképpen javítanunk szükséges tavasszal, és hát a helyzetkihasználáson is, mert rengeteg lehetőséget hagytak ki a fiúk. Ez egyébként jellemző a harmadik ligára, itt 50-60 százalékos a helyzetkihasználás, a másodikban már 60-70, az élvonalban pedig 80-90 százalék" magyarázta a tréner.

Az út elején: nyár végi barátságos meccs a Zilah ellen

Csík szót ejtett az esetleges igazolásokról is. Elmondta, hogy egyetlen futballistának sem állnak az útjába, ha annak lehetősége adódik magasabb osztályba szerződni. Hozzátette, hogy nagyon elégedett az Olimpia utánpótlásával (összesen hét korosztályos csapata van a sárga-kék klubnak) és hogy tavasszal két-három ifit szeretne beépíteni az első keretbe.

Az őszi szezon lejártával a csapat egyelőre hetente két edzést tart, majd a december 16.-án tartandó banketten vesznek búcsút egymástól a srácok. A felkészülés a tervek szerint január 10-én kezdődik, ám a tavaszi edzéseket alaposan megnehezíti, hogy nem áll a csapat rendelkezésére egy megfelelő pálya. A legközelebbi normál méretű műfüves pálya Nyíregyházán van, pedig egy ilyen játéktérre az ifiknek is nagy szükségük lenne.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: