2014-10-15 18:54:46• hírek • Kocsis Zoltán

Egy gólos Olimpia-siker a kiesési rangadón

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

„Ha most sem, akkor mikor" hangulatban fogadta a román második osztályú labdarúgó-bajnokság második csoportjának 8. fordulójában az Olimpia a Bihar FC-t. A sárga-kék hazaiak korábban mindössze egyetlen meccset nyertek, azt is hazai pályán, ráadásul ezűttal az egyedüliként nyeretlen nagyváradiakat fogadták. A hazaiak be is húzták a három pontot, igaz, csak szűkösen.

A forduló előtt az Olimpia egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel a tabella utolsó előtti, a Bihar három döntetlennel és három vereséggel, még győzelem nélkül az utolsó helyén állt. Igazi kiesési rangadót játszottak tehát a Szamos partján, amelynek a végén a hazaiak örülhettek. A meccs hőse a gólpasszt és gólt vállaló Ovidiu Bic volt.

A kellemetlen, esős időjárási viszonyok közepette a hazaiaknak fél órára volt szükségük, amíg megszerezték a vezetést, ekkor Bic szöglete után Florin Muresan fejelt öt méterről védhetetlenül a kapuba. Újabb fél óra elteltével jött az újabb hazai találat, amikor Bic játszott Alexandru Bostinához, akinek lövését Valentin Bordea még védeni tudta. A labda azonban Bic elé került, aki nem hibázott.

Hogy a meccs vége ne legyen izgalmaktól mentes, arról a 79. percben Razvan Lupu gondoskodott, aki Lukács Rajmund beadása után talált a hazai kapuba jó tíz méterről.

A szerdai győzelemnek köszönhetően a Karánsebest és a Pankotát megelőzve az Olimpia 7 pontjával a tabella 8. helyére jött fel, míg a Bihar FC értelemszerűen maradt utolsó.

A következő fordulóban, október 18-án az Olimpia a második helyezett Temesvári Polihoz látogat.

Olimpia - Bihar FC 2-1
gólok
: Fl. Muresan (35.), Bic (65.) illetve Lupu (79.)
Az Olimpia összeállítása:
Anca-Trip - Burlacu, Muresan, Heil, Iuhas (csk.) - Gavrilescu, Bic, R. Rus (Onicas), Micas - Laso (72. Villand), Bostina (66. Feier)
cserék: Suta - Balau, Ioniţa, Faur

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: