2014-10-29 12:34:42• hírek • Szatmár.ro

Csík Tibor visszatért az Olimpia FC élére

Cosmin Bodeának búcsút mondott a klub, újra Csík Tibit bízták meg a vezetőedzői teendőkkel.

Az Olimpia Stadion protokoll-termében tartott sajtótájékoztatón jelentette be szerdán Dan Babut klubelnök: a csapat vezetőségének döntése alapján megváltak a nyáron szerződtetett Cosmin Bodea vezetőedzőtől, akinek a helyét - valószínűleg a játékosok és a drukkerek legnagyobb örömére - az utóbbi időben technikai igazgatóként dolgozó Csík Tibor veszi át.

"Közös megegyezéssel, békésen váltunk el Bodeatól. A nyáron úgy éreztük: változást kell hozni a csapat életében, ezért döntöttünk az edzőcsere mellett. Cosmin Bodea egy új stílust, egy újfajta professzionalizmust hozott, de a gyenge bajnoki szereplés miatt kénytelenek voltunk megválni tőle" - magyarázta Dan Babut. A klubelnök csak elismerően beszélt Csík technikai igazgatói munkájáról.

A csapat élén Csík Tibor segítői Mircea Bolba és Ioan "Lulu" Dragomir lesznek. Előbbi az Olimpia második csapatának, utóbbi a junioroknak az edzője - azzal pedig, hogy a nagycsapatnál is feladatot kapnak, a klub vezetői azt szeretnék, hogy nagyon szoros kapcsolat alakuljon ki a három csapat között.

"Az Olimpia eddig sok meccset játszott idegenben, de azért egy-két döntetlent elvártunk volna" - kezdte az elmúlt időszak kiértékelését Ioan Campian, az igazgatótanács elnöke, aki elnézést kért Csík Tibortól a nyári nézeteltérések miatt, illetve sok sikert kívánt munkájához. Kijelentette: felelősnek érzi magát amiatt, hogy Bodea került a csapat élére, ezért ha a sárga-kékek nem jutnak be a rájátszásra, lemond a tisztségéről. "Igazából az idény végén akartunk beszélni Bodea további munkájáról, de a gyenge szereplés miatt lépnünk kellett" - mondta.

Csík Tibor utolsóként beszélt: megtudtuk, hogy Bodeával igazán jól működött együtt. "Jó dolgokat is csinált, de hibázott is, mint ahogy mindenki hibázik" - jellemezte elődje munkáját.

Ioan Campian, Csík Tibor és Dan Babut

Csík Tiborra és a csapatra még öt mérkőzés vár az őszi idényben: három hazai meccs, majd egy idegenbeli, a szezont pedig még egy hazai pályán játszott összecsapás zárja. "Nehéz lesz a következő néhány hét, nagy az elvárás velem és a fiúkkal szemben is. A csapat nem sokban különbözik az előző évi sikeres gárdától, így bízom a javulásban. A jelenlegi helyzetnél már rosszabb úgysem lehet" - nyilatkozta.

Valószínűleg a csapat drukkerei és a szatmári labdarúgás-kedvelők nagy örömmel fogadják Csík Tibor visszatérésének a hírét, így valószínűleg az eddigieknél nagyobb közönség előtt játszhat az Olimpia szombaton 11 órai kezdettel a tatrangi együttes ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: