2015-03-06 19:08:37• hírek • Kocsis Zoltán

Csík Tibor: Úgy érzem, nyerni fogunk!

A Ramnicu Valceán elért változatos és mozgalmas 2-2 után az Olimpia labdarúgó-csapata szombaton a Resicabánya együttesét látja vendégül. „Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy nyerni szeretnénk", mondja mosolyogva Csík Tibor vezetőedző.

„Úgy érzem, hogy holnap (szombaton, szerk.) ez sikerülni is fog és győzni fogunk", tette hozzá gyorsan. Könnyű dolga biztosan nem lesz a csapatnak, tehetjük mi hozzá, hisz a Resicabánya a bajnoki tabella második helyén áll, alig egy ponttal lemaradva a listavezető Temesvár mögött.

„Ennél nagyobb a különbség a két csapat, azaz a Resicabánya és a Temesvár között. Ne feledjük, hogy a temesváriaknak kevesebb meccsük is van lejátszva", magyarázza Csík. Természetesen jön a kérdés: mekkora a különbség a Resicabánya és az Olimpia között? „Semmiképp nem 12 pont! Persze majd szombaton a pályán kell ezt bizonyítanunk. Ősszel nem érdemeltünk vereséget, egy pont járt volna nekünk teljesítményünk alapján, ám nem jött össze", mondja a Steaua korábbi védője. Csík hozzáteszi, az Olimpia gyűjteményéből azok a pontok a hiányoznak, amelyeket a meccs végén kapott gólok vagy bírói tévedések miatt veszített el.

Az őszi meccsen amúgy az a Vasile Buhaescu szerezte az egyetlen találatot, amely korábban 108 alkalommal lépett pályára a Vaslui színeiben az élvonalban és aki hét találatával vezeti csapata házi góllövőlistáját. Ezzel együtt a Resicabánya legismertebb alakja az edző, Daniel Oprita, aki játékosként megfordult a Steaua és a Dinamo mellett Svájcban, Spanyolországban, Azerbajdzsánban és Oroszországban is.

Jó hír az Olimpia szurkolói számára, hogy a héten felépült sérüléséből Marius Balau és Adrian Salageanu is, így ők bevethetőek lesznek szombaton. Nem lesz ott viszont Adrian Markus, aki továbbra is sérült. Állapotáról Csík elmondta, a hét elején RMN-vizsgálatnak vetették alá, amely szerint meg van nyúlva az Achilles-ina valamint a környező izom, ám már a héten normális intenzitású edzésmunkát tudott végezni.

A szombat délelőtt 11.00 órakor kezdődő meccs kapcsán fontos tudni, hogy a vasárnapi nőnap alkalmából a hölgyek ingyen nézhetik meg a mérkőzést.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: