2011-06-16 17:40:27• hírek • Szatmar.ro

Csík: „Kell egy pálya”

Három évnyi vesszőfutás után a Szatmárnémeti Olimpia labdarúgócsapata a Szilágy megyei Ördögkút elleni osztályozón aratott kiütéses, 6-0-ás győzelme után visszajutott a harmadik osztályba. Ez egyben azt jelenti, hogy a Mikola csődje után másfél évvel ismét lesz divíziós csapata megyénknek.

A magabiztos siker után már a nagyváradi Bodola Gyula stadionban elkezdődött az ünneplés, ahová mintegy 800 ember kísérte el a sárga-kékeket. Miután a gárda hazaért, az Aurora lett a éjszakai fieszta helyszíne, ahol mintegy ötven szurkoló várta a kedvenceket és a Csík Tibor, Ioan Dragomir, Paul Levente alkotta szakmai stábot.

Az étteremben aztán a hivatalosságok fogadták a csapatot, akik közül elsőként Kereskényi Gábor alpolgármester gratulált az együttesnek és biztosított mindenkit, hogy a helyi tanács a következőkben is támogatni fogja a klubot. Az Olimpia újjászületésében a Szilágyi István MLE-elnök mellett oroszlánrészt vállaló Pintér József megyei tanácsos is köszöntette a gárdát és reményét fejezte ki az együttes további sikereiben: „Remélem, hogy a csapat nem áll meg a megkezdett úton, nagyobb célokat is kitűzhet majd maga elé, és idővel visszakerül oda, ahol egykor volt".

Az is kiderült, hogy Pataki Csaba személyében egy tősgyökeres Olimpia-szurkoló látja el az alprefektusi tisztséget, hisz a politikus az Olimpia-stadion környékén cseperedett fel: „Ez egy új út kezdete, sok sikert kívánok a csapatnak, én továbbra is mellette leszek, amolyan összekötő kapocsként a megyei és a városi tanács között", ígérte a kormánybiztos-helyettes.


Remélhetőleg a III. osztályban is megtelik a stadion, akárcsak az Óvári ellen
Remélhetőleg a III. osztályban is megtelik a stadion, akárcsak az Óvári ellen


''Az előjelek és az információk szerint alakult a mérkőzés, már az elejétől uraltuk a meccset, és az első gól meg is törte a szilágysági csapatot. Látszott rajtuk, hogy tartanak tőlünk, és végül beigazolódott, hogy jogosan. A csapat most megmutatta, hogy megérdemelten jutott felé a harmadik ligába", értékelte az Ördögkút elleni meccset Csík Tibor vezetőedző. Aki elmondta, hogy a játékosokra most egy két hetes szabadság vár, azt követően pedig egy válogató keretein belül megpróbálnak néhány új játékost találni. „Még szeretnénk vagy három-négy játékost a csapathoz hozni, ám csak olyanokat, akik megütnek egy bizonyos színvonalat, vagyis egy pluszt jelentenek az együttes számára. A mostani feljutás egy hároméves munka eredménye, és bizony volt szenvedés is, és  közben verejtékes időszakok is akadtak. Persze az igazi megmérettetés még ezután következik", mondta a szakember.

A Steaua egykori futballistája elmondta, hogy a csapat célja jövőre a bennmaradás kiharcolása lesz, ami azért is tűnik nehezebb feladatnak, mivel jövőre immár hat csapat esik ki a tizenhatos mezőnyből. Csík azonban hozzátette, hogy ennek kiharcolását lényegesen megkönnyítené egy fontos infrastrukturális fejlesztés: egy edzőpálya előteremtése. „Most nagy az eufória, de sürgősen meg kellene oldani egy dolgot. A csapatnak nincs edzőpályája, a stadionbeli játéktér túl van terhelve, hiszen a korosztályos csapatok is ezen készülnek", fogalmazott a sikeredző.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: