2014-11-20 16:08:30• hírek • Kocsis Zoltán

Csík: Bátorság, munka, odaadás kell a győzelemhez

„Pontokat vagy pontot akarunk szerezni szombaton a Fortuna ellen. A táblázaton elfoglalt helyünk arra kötelez minket, hogy tovább gyűjtsük pontjaink számát", jelentette ki csütörtöki sajtótájékoztatóján Csík Tibor, az Olimpia labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Két hét pihenő után a sárga-kékek szombaton a megszokott 11.00 órás kezdéssel a Fortuna Campina csapatát látják vendégül. Csík elmondása szerint a keret valamennyi tagja harcra fogható és győzelemre éhes. „Az ellenfél a második helyen áll a bajnoki tabellán, ez is mutatja tehát, hogy jó csapatról van szó. A labdarúgásban azonban minden megtörténhet, bátorsággal, munkával és odaadással kompenzálni lehet az egyéni hiányosságokat is", mondta Csík.

A korábbi kiváló védő azt is elárulta, fejében már nagyjából összeállt a kezdőcsapat összetétele is, csak két poszt kérdőjeles. Hogy melyek ezek, azt nem árulta el, ám biztosan nem a kapusról van szó, ahol Iulian Anca-Trip az elmúlt meccseket rendkívül jó teljesítményt produkált.

„Nem az én védéseim nyerték meg a meccseket, hanem a csapat mindig együtt nyer" fogalmazott rendkívül szerényen a hálóőr, aki annyit azért hozzátett: jó formában érzi magát.

Anca-Trip az utánpótlás-válogatott vezetőinek a figyelmét is felkeltette remek teljesítményével. Ezzel kapcsolatban Csík elmondta, a szövetség részéről őt is megkerestél és több fiatal játékos, köztük az egyaránt 20 éves Ovidiu Bic és Romario Rus iránt is érdeklődtek. „Nagyon örülök, ha az Olimpia fiataljai szóba kerülnek a válogatott kapcsán, mert ez azt is mutatja, hogy jól dolgoztunk", fogalmazott a Steaua korábbi védője.

A szombati meccsel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva Csík elmondta, nem készül semmilyen különleges taktikával a szatmári Zsiga Ervin ellen. „A meccsen ellenfelek vagyunk, utána viszont szívesen látjuk őt az öltözőben egy baráti kézfogásra", mondta a szakember. Zsiga amúgy eddig két góllal járult hozzá a Fortuna teljesítményéhez.

Amire - mármint a Fortuna teljesítményére - nem lehet panasz az idén ősszel. A csapat az első fordulóban Valentin Munteanu és Bogdan Chipirliu góljaival fél óra elintézte az Olimpia elleni meccset és azóta is jól szerepel. Bizonyítja ezt a tabellán elfoglalt második helyezése, valamint hogy legutóbbi öt meccsén veretlen, utolsó négy találkozóját meg is nyerte. Ezzel, csak az utolsó hat forduló teljesítményét figyelembe véve, a Fortuna a második helyet foglalja el a Temesvár mögött egy képzeletbeli tabellán.

Ugyanezen a képzeletbeli tabellán az Olimpia a hatodik lenne - a valóságban nyolcadik. Ne feledjük azonban, hogy amióta ismét Csík a vezetőedző, a csapat mindkét meccsét megnyerte: 1-0-ra a Tatrang, 2-1-re a Karánsebes ellen. Nem csak Csíkkal a kispadon, de hazai pályán is veretlen ebben a szezonban a gárda: négy győzelem mellett mindössze egyetlen meccsen szerzett pontot az ellenfél is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: