2011-04-19 10:26:28• hírek • MTI

Csibi Bukarestben

Bukarestbe helyezte át az országos román adóhatóság Csibi Barna csíkszeredai pénzügyőrt, aki március 15-én a székelyföldi kisváros főterén  nyilvánosan felakasztotta egy általa összetákolt bitófára Avram Iancu 1848-as román szabadságharcos szalmabábuját.

A román adóhatóság vezetője korábban Csibit a Fehér megyei Abrudbányára, Avram Iancu szülővidékére helyezte át büntetésként. A döntés felháborította a helyi románokat, akik több tüntetést szerveztek a szélsőséges nézeteiről korábban többször hírhedtté vált Csibi ellen.

A csíkszeredai pénzügyőr - aki ellen az ügyészség időközben bűnvádi eljárást indított - nem jelent meg az új munkahelyén, egy hónapos pihenőszabadságot vett ki. Az adóhatóság elnöke azt követően döntött Csibi újabb áthelyezéséről, hogy a korábbi rendelkezése április 20-án lejár.

A székelyföldi fiatalember bábuakasztását a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) több vezetője és Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke is elítélte.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: