2007-09-15 19:07:52• hírek • István Löchli

Cserkésztoborzó élménybeszámolóval

 Különleges élménybeszámoló hangzott el a cserkésztoborzón.
A szombati nap folyamán cserkésztoborzót tartott a 44-es számú Dsida Jenő cserkészcsapat a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.
 
Amint azt Boga Ferenc, a cserkészcsapat vezetője az egybegyűlteknek elmondta, a tanévkezdéssel hivatalosan kezdetét veszi a cserkészidény is, de míg az iskola a nyár folyamán szünetel, addig a cserkészek számos kiránduláson, tanulmányutakon és érdekes programokon vesznek részt. Ezt példázza a cserkésztoborzón elhangzott élménybeszámoló, ugyanis Gergely Gábor azon szerencsések egyike, akinek sikerült eljutnia a nyár folyamán megrendezett cserkész világtalálkozóra, Angliába.
 
A cserkésztoborzó hivatalosan az új tagok bemutatkozásával vette volna kezdetét, de annyira nagy volt az érdeklődés Gergely Gábor előadására, hogy végül az élménybeszámolóval kezdődött az összejövetel. Az előadás alatt képekkel illusztrálva mesélte el Gábor, milyen helyekre sikerült eljutni, milyen volt a cserkész világtalálkozó, így az itthonmaradottak valamelyest átérezhették azt a csodálatos hangulatot, mikor egy helyen több mint 40 ezer, a világ minden tájáról érkezett cserkész tartózkodik. Az előadás alkalmával a jelelevők még számos történelmi adatot is megtudhattak, ugyanis képek készültek a cserkészek első táborhelyéről, különleges képeket láthattak Londonról, illetve egy érdekes beszámolót, képekkel illusztrálva a világ egyik csodájáról, a Stonehenge-ről. Boga Ferenc, az előadást követően elmondta, kissé a Dsida Jenő cserkészcsapat érdeme is, hogy Gergely Gábor kijuthatott a cserkész világtalálkozóra, és 23 erdélyi társával együtt képviselhették a Romániai Magyar Cserkész Szövetséget.
 
„Kitartással és sok tanulással mindenki érhet el ilyen eredményeket. Gábor példájából az a tanulság, hogy aki rendszeresen képzi magát és tanul, eljuthat ilyen csodálatos helyekre, és ilyen élményeket élhet át” – mondta Boga Ferenc.
 
 
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: