2014-04-30 13:10:58• hírek • Szatmár.ro

Cserkésznapot tartottak

Aki csak vasárnap látta a sándorhomoki kastélyt, az valószínűleg nem is gondolta volna, hogy milyen háttérmunkára volt szükség ahhoz, hogy úgy ragyogjon. Görbe Helga beszámolója.

Mi, az őrsvezetők már szombat délután kimentünk, és hozzáfogtunk a hely előkészítéséhez, és a takarításhoz. Míg a fiúk füvet nyírtak, addig a lányok sepregettek és felmostak, majd elégedetten tértünk nyugovóra. Vasárnap délelőtt, miközben az ebédhez készülődtünk, gyerekzsivalyra lettünk figyelmesek, és már vártuk, hogy körbevezessük őket a területen.

Ezután kvíz következett csapatvezetőnk, Boga Ferenc irányításával Szent Györgyről, akinek a névnapját április 24-én ünnepeljük, és ez azért fontos számunkra, mert ő a cserkészek védőszentje és ezért már évek óta cserkésznap formájában tartjuk meg. A vetélkedő során sokat megtudtunk Szent Györgyről, illetve a Szent György Lovagrendről, amelynek öt tagja most is velünk ünnepelt. 12-re istentiszteletre mentünk, majd visszatérve a kastélyba a fogadalomtétel újítására és tevésére került sor. Egy perces csenddel emlékeztünk a nemrég, balesetben elhunyt cserkésztestvérünkre, Tóth Őrsre. Majd csapatunk két felnőttcserkésszel bővült, akik most fogadalmat tettek és megkapták a jól kiérdemelt nyakkendőt. Ők már régóta aktív tagjai a csapatnak, több rendezvényen is részt vettek már, belekóstolva ezzel a cserkészet varázslatos világába.

Lovag Varga Péternek és a Véndiákszövetségnek köszönhetően finom bográcsgulyást ebédeltünk, majd játszottunk. Először, ha nem is sárkányt eregettünk, de mindenki papírrepülőt hajtogatott, ezeket egyszerre próbáltuk ki nagy sikerrel. A kicsik is megtanulták a méta szabályait, majd önfeledten ki is próbálták a bevállalósabb szülőkkel és véndiákokkal megerősödve. Miután kellőképpen kiugrálták magukat, elindultak haza, majd nemsokára mi is ugyanezt tettük.

Fantasztikus hétvégét zártunk, óriási köszönet a Szatmárnémeti Véndiákszövetségnek és a Szent György Lovagrend Partiumi Priorátusának, akik velünk együtt töltötték ezt az eseménydús napot, és akik nélkül ez nem jöhetett volna össze. Köszönet a mesebeli helyszínért a Gönczy családnak, akik nagy szeretettel ajánlják fel évek óta a család tulajdonában levő berenczei Kovács-kastélyt cserkészrendezvényekre, így az áprilisi cserkésznap sándorhomoki helyszíne lassan hagyományossá válik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: