2012-05-30 15:25:28• hírek • Szatmár.ro

Cserey Ilyés Gyula meghívására a Chilly Csárdában lép fel

Cserey Csaba: ,,Ilyés Gyula olyan polgármester, akinek látszik a keze nyoma."

Cserey Csaba ütőhangszer-művész huszonhárom évvel ezelőtt érkezett Szatmárnémetibe rövid látogatásra, azóta városunk lakosa. Neve szorosan fűződik az Északi Színházhoz, a G.M. Zamfirescu Kulturális Központhoz, továbbá számos hazai és külföldi turnéhoz, valamint jótékonysági koncerthez. Egy hónappal ezelőtt ünnepelte zenei tevékenységének negyvenedik évfordulóját, neve mára egybefonódott Szatmárnémeti kulturális életével.

Csütörtök este 19 órától, Ilyés Gyula polgármester meghívására Csabcsi a Chilly Csárdában, zenei est keretén belül lép fel. A következőkben a művésszel készült rövid interjú olvasható.

- Székelyföldön született, Szatmárra került. Ennek már 23 éve. Mi késztette maradásra?

- Elsősorban az a munka, amit elkezdtem negyven éve, annak szatmári folytatása, s természetesen a szatmári emberek, a közönség, az itteni kultúra, az egész város hozzájárult ehhez, az elért sikereimhez.

- Mi Szatmár varázsa?


- Büszke vagyok arra, hogy Szatmáron vannak olyan közösségek, ahol a kultúrát igazán értékelik. Jól fogadják az új kezdeményezéseket, ezt szűrtem le a visszajelzésekből. Ezt támasztja alá a 40 éves jubileumi koncertemen való népes közönség is. Olyan emberek jöttek el, akiket nem is hittem volna, hogy megérinthet egy ilyen jellegű rendezvény.

- Hová nyúlik vi
ssza Ilyés Gyulával való ismeretsége? Beszélhetünk barátságról?

- Természetesen barátság. A mi ismeretségünk azokra az időkre nyúlik vissza, mikor én itt elkezdtem a jazz világában kalandozni. 2002-ben kezdtünk kollaborálni, elsősorban kulturális kapcsolatban voltunk, mely az évek folyamán baráti viszonnyá alakult.



- Hogyan értékelné polgármesteri munkásságát?

- Ő olyan polgármester, akinek látszik a keze nyoma. Összehasonlítva elődjeivel, neki vannak eredményei, jól látható a munkája, a város fejlődése. Az emberek tisztelik, elismerik tevékenységét.

- Miben rejlik sikerének titka?


- Megfontolt, türelmes, közlékeny ember. Sokszor voltam vele egy társaságban, külföldön és itthon egyaránt, ahol megtapasztalhattam, hogy nagyon jól kommunikál az emberekkel, megtalálja velük a közös hangot. Azt cselekszi, amit mond. Nagyon kedvelem az ilyen fajta embereket. Jó polgármester és ember egyaránt.

- Miért kell rá szavazni június 10-én?


- A városnak szüksége van arra, hogy egy olyan ember legyen továbbra is a polgármester, akinek van hitele. Ha valaki elkezd valamit és be akarja fejezni, akkor azt támogatni kell. Ő nagyon sokat tett a városért, segíteni kell, hogy tovább munkálkodjon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: